Jäätmete sortimisest ei saa enam kõrvale hiilida (1)

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide linnavalitsuse keskkonna peaspetsialisti Tiina Kivila telefon on praegu hommikust õhtuni punane, kuna peagi kehtima hakkav uus jäätmeveo kord tekitab inimestes palju küsimusi. Suure tõenäosusega kaovad avalikud pakendikonteinerid aja jooksul linnast ära, ent paberi kogumiskohad jäävad alles.
Paide linnavalitsuse keskkonna peaspetsialisti Tiina Kivila telefon on praegu hommikust õhtuni punane, kuna peagi kehtima hakkav uus jäätmeveo kord tekitab inimestes palju küsimusi. Suure tõenäosusega kaovad avalikud pakendikonteinerid aja jooksul linnast ära, ent paberi kogumiskohad jäävad alles. Foto: Dmitri Kotjuh

Jäätmete sortimine on paljudes leibkondades juba iseenesestmõistetav tegevus ja käsi kartulikoori üldprügisse valama naljalt enam ei tõuse. Umbes sama palju on neid, kellele just see on elementaarne toiming ja prügi liikideks lahterdada tundub mõttetu ajaraisk.

Kui prügi sortimise praktikat on seni rohkem saanud kortermajade elanikud, siis alates detsembrist on ka Paide eramuomanikud sunnitud pingutama hakkama ja jäätmeid liigiti prügivedajale kodus üle andma. Kortermajadel seisab ees kohustus hakata koguma viit jäätmeliiki.

Paide linnas rakendub alates 1. detsembrist uus jäätmehoolduseeskiri ning algab uus korraldatud jäätmeveo aeg. Uus eeskiri põhineb jäätmeseadusel ja selle muudatustel ning selle eesmärk on panna inimesed korralikumalt jäätmeid sortima, et aina rohkem väärtuslikku materjali jõuaks tagasi kasutusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles