Noor rallisõitja võitis maineka tiitli

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Romet Jürgenson kuulutati Euroopa juunioride seas meistriks.
Romet Jürgenson kuulutati Euroopa juunioride seas meistriks. Foto: European Rally Trophy

Paide rallisõitja Romet Jürgenson pälvis European Rally Trophy juunioride meistritiitli, mis on mõeldud tunnustuseks Euroopa rallikarussellis ringlevatele rallipilootidele.

Möödunud nädalavahetusel sõideti Saksamaal Boxbergi linna ümbruses 26. Lausitz Rallye. Keerulistes oludes sõidetud võistlusele startis 62 võistluspaari, kelle hulgas olid oma viimasel FIA Rally Star sõidul ka Romet Jürgenson ja Siima Oja.

Võistluse avapäeval sõideti kaks katset. Juhtus aga nii, et päeva lõpetanud korduvkatsel keerasid Jürgenson ja Oja oma võistlusauto küljele ja kaotasid üle nelja minuti.

Peale avapäeval kogetud ebaõnne kogusid paide rallisõitjad järgmisel päeval katse katselt taas hoogu ja lõpetasid võistluse absoluutarvestuse kümnendal kohal. FIA Rally Star osalejate hulgas oli eestlaste koht neljas ja klassi võitjatest jäid nad maha 3.24,6.

Ebaõnnestunud viimasest etapist hoolimata, piisas kogutud punktidest, et lõpetada hooaeg sarja tipus. Kuuest sõidetud etapist kolm võitnud Jürgenson ootab nüüd FIA Rally Star juhtide otsust, sest kuuest neli sõitjat pääsevad järgmise sammuna hooajaks 2024 osalema MM-rallide raames sõidetavasse Junior WRC sarja.

Aga enne veel sai ta toreda uudise osaliseks, kui selgus, et 18 rallit 12 riigis külastanud FIA European Rally Trophy väljaandjad otsustasid, et just Romet Jürgenson on ERT 2023. aasta juunioride meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles