Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

*See oli eelmise aasta 3. mai pärastlõunal kella 16.30 ajal, kui kiirabi sai väljakutse Türi valda Kändliku külla ühte talumajja. Talus pidavat olema ebaadekvaatne ja kummaliselt käituv mees.

Kiirabi sõitis kohale. Otse tee ääres asuva talumaja juures ootas meedikuid noormees, kummaliselt käituva mehe sõber. Ütles, et sõber on juba kaks päeva kanepit tarvitanud, tema tervisega on midagi korrast ära, ta ajavat imelikku juttu ja käitub kummaliselt.

Kiirabibrigaad sisenes majja. Seal oligi mees, kanepipläru hambus, ruumid spetsiifilist kanepivingu täis. Meedikud tegid talle esmased uuringud ja analüüsid, millest selgus, et kui narkojoove välja jätta, siis olid tema tervisenäitajad korras.

«Ma näen aurasid,» ütles mees, kuid rõhutas seejuures, et tema kiirabi välja ei kutsunud ja tervisega on muidu kõik korras. Mees polnud ebaviisakas ega närviline ning sellega kiirabi kiirvisiit peaaegu lõppes.

Kohtutoimiku põhjal siin see lugu alles algas.

*Paides ehitati keskkonnainvesteeringute keskuse rahatoel valmis kaks välipuuri, kus hakkavad ajutiselt elama hätta sattunud oravad ja rebased. Eesti metsloomaühing teeb tänuväärset tööd aidates neid, kes end ise aidata ei saa, kuid paraku on nende võimalused seda teha ahtad. Tore, et nüüd natukenegi toetust saadi.

Taodeldud rahaga sai üle Eesti valmis ehitada üheksa välipuuri, mis teeb olukorra aitamisel paremaks, sest loomi ja linde ei pea enam ühest Eesti nurgast teise transportima.

Kohalik loomade ja lindude abistaja Virge Võsujalg ütles, et on projektiga tegelenud juba kaks aastat ja nüüd võib oma tööst viimaks rõõmu tunda.

*Türilased, kes te nägite ühel septembrikuu päeva pärastlõunasel ajal linna peatänava ääres rahulikult jalutamas täisvarustuses rüütlit – teie silmad ei petnud teid! Hämmeldunud nägijaid oli rohkem kui üks, ka samal ajal mööda sõitnud politseipatrulli autos läksid korrakaitsjatel silmad suureks. Mis see on? Raudrüüs rüütel, relv käes, keset linna!

«Neid vaatajaid ja imestajaid sel päeval ikka oli, jah. Politseinikud vaatasid kah jahmunud näoga,» ütleb muigelsui Keio Viks – tema see pilgupüüdja oligi. Tuli parasjagu Kesklinna lasteaiast, kus mudilastele rüütlielu lähemalt tutvustas.

Omamoodi armas hetk leidis aset siis, kui rüütel oli lasteaia väravast välja tulnud. Mõnikümmend meetrit hiljem sattus ta ühe maja väravas kokku prouaga, kes esialgu lihtsalt tardus ja siis end kogununa palus, et rüütel paar minutit ootaks, ta kutsub toast lapselapse. Tuligi tagasi, kaasas väike poiss, mängumõõk käes. Poiss oli äsja õues rüütlit mänginud ja tuppa läinud. Nüüd nägi enda ees päris raudmeest. «See oli hästi armas hetk ja pilte sai ikka palju tehtud, poiss oli nii õnnelik,» ütleb Keio.

*Teravate ja vaimukate tekstide poolest tuntud vokaalansambel Naised Köögis teeb novembris kummarduse meestele ning annab kolm meestepäevateemalist kontserti. Neist viimane on Väätsal. «Tahame kummutada arvamust, et oleme ainult naisõiguslik bänd ja meestel pole meie kontsertidele asja. Vastupidi – julgustame mehi olema ägedad edasi,» ütles ansambli liige Kristiina Ehin Järva Teatajale.

Kontserdi publik kuuleb ansambli vanu hitte ja uusi päevakajalisi laule, kajastust leiavad neis nii keskeakriis, Eesti poliitkultuur, Prigožin kui ka Brigitte­ Susanne Hunt.

Kontserttuur «Kas armastus käib kõhu kaudu?» annab värvika pildi meestest naiste silmade ja südame kaudu. See jõuab novembris Kuressaarde, Keilasse ja Väätsale. See on kontsert, kus on nii muhedat huumorit kui ka sügavamõttelist elutunnetust. Laulude vahele pajatavad naised lugusid elust. Kontserti saab külastada Väätsa rahvamajas 18. novembril kell 19.

Märksõnad

Tagasi üles