Väätsa lasteaia keskkonnaprojekt sai tunnustada

Järva Teataja
Copy
Selleaastased eTwinningu parimad projektitegijad.
Selleaastased eTwinningu parimad projektitegijad. Foto: Kätlin Valge

Haridus- ja Noorteamet tunnustas eelmisel nädalal rahvusvahelise õpetajate koostöövõrgustiku eTwinningu projektides osalenud Eesti õpetajaid ja andis üle auhinnad selleaastase projektivõistluse parimatele. Võistlusel osales kokku 64 Eesti õpetajat 24 erineva projektiga

Kümne parema projekti seas oli ka Kadi Perilluse (Väätsa Lasteaed Paikäpp) ja Kristiine-Teele Satsi (Tallinna Lasteaed Pääsusilm) projekt "Friends with Nature".

Selle projekti põhitegevused keskendusid ümbritseva keskkonna tundmaõppimisele ja keskkonna hoiule, aktiivsele liikumisele õues ning erinevate katsete läbiviimisele looduses või loodusega. Projekti keskmes oli koostöö teiste lasteaedadega üle Euroopa

Eesti eTwinningu projektivõistluse eesmärk on esile tuua suurepäraseid rahvusvahelisi veebipõhiseid koostööprojekte ja tunnustada neis osalenud õpetajaid, õpilasi ning lasteaialapsi. Projektivõistlus toimub kord aastas ning selles osalevad kõik riikliku kvaliteedimärgi taotluse esitanud õpetajad Eestist.

Haridus- ja Noorteameti eTwinningu programmijuht Kätlin Lepa sõnul on selle aasta projektivõistluse parimad projektid seotud õpilaste digipädevuse arendamise, looduse- ja jätkusuutlikkuse teemaga ning reaalainete õpetamisega. „Rõõm on näha, et rahvusvahelisi veebipõhiseid õpiprojekte tehakse nii lasteaialastega, põhikooliealistega kui ka gümnaasiumi õpilastega,“ rõõmustas ta.

Üks projektide hindajatest, Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi õpetaja ning eTwinningu ekspert Meeri Sild kiidab, et projektide kvaliteet tõuseb igal aastal. „On hea meel näha, et olenemata tehnilistest tõrgetest eTwinningu uues keskkonnas on väga paljud õpetajad siiski projektide tegemist jätkanud.“

„Projektide puhul peetakse eriti oluliseks andmekaitse reeglite järgimist, õpilaste rahvusvahelist koostööd ning IKT oskuslikku kasutamist. Lisaks hinnatakse projektides ka pedagoogilist uuenduslikkust, lõimingut õppekavaga ja erinevate õppeainete vahel ning projekti mõjukust ja tulemust,“ selgitab Lepa.

Projektivõistlusel osalemiseks tuleb esitada riikliku kvaliteedimärgi taotlus. Järgmise aasta projektivõistluse tähtaeg kuulutatakse välja 2024. aasta kevadel.

Lisainfot programmi kohta leiab haridus- ja noorteameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles