Sel hooajal jõuab kahevõistluse MK-etapp televaatajateni kuuel korral

Järva Teataja
Copy
Kahevõistluse MK-etapp Otepääl
Kahevõistluse MK-etapp Otepääl Foto: Tairo Lutter
Algav kahevõistluse hooaeg tõotab tulla täis sportlikku elevust, sest rahvusvaheline telepilt jõuab eestimaalaste elutuppa lausa kuuel nädalavahetusel.

Eesti Rahvusringhääling (ERR) teeb sel hooajal otseülekande kuuest kahevõistluse MK-etapist. Koduste pealtvaatajateni jõuab ülekanne Ruka, Lillehammeri, Oberstdorfi, Seefeldi, Otepää ja Oslo MK-etappidest. Kuna MK-sarjas viidi ellu muudatused ka võistlusformaatides, jagub algaval hooajal põnevust nii hüppemäele kui murdmaarajale.

Eesti Suusaliidu kahevõistluse ja suusahüpete alajuht Rauno Loit sõnas et ülekanded on alale üliolulised. "See on kõige parem viis tutvustada kahevõistlust suurele publikule, tekitada noortes huvi spordiala vastu ning näidata, kui atraktiivne spordiala on kahevõistlus." Ta lisas, et kui Eesti oma sportlane Kristjan Ilves on tipus, siis on oluline, et sellele saab igaüks ka kaasa elada.

Hooaeg algab 24. novembril Soomes Rukal, mil ootab ees uus võistlusformaat individuaalne kompakt, mis erineb tavapärasest Gunderseni meetodist. Nimelt näeb reegel välja, et suusarajale suunduvad võistlejad hüppemäel saavutatud koha järgi, mille eest saadakse fikseeritud stardiajad murdmaa võistluseks. (JT)

Ülekannete ajakava:

  • Ruka 24.-26.11.2023

  • Lillehammer 02.-03.12.2023

  • Oberstdorf 13.-14.01.2024

  • Seefeld Triple 02.-04.02.2024

  • Otepää 09.-11.02.2024

  • Oslo 09.-10.03.2024

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles