Coop Kokkade valmistoitudel on Põhjaka mekki

Copy
Märt Mets­allik soovib tutvustada uusi maitseid rahulikus võtmes ja üle pingutamata.
Märt Mets­allik soovib tutvustada uusi maitseid rahulikus võtmes ja üle pingutamata. Foto: Coop Eesti

Tunnustatud Põhjaka restorani endine omanik ja kokk Märt Metsallik võttis koos Coop Kokkade peakokaametiga vastu proovikivi arendada Coopi kaubandusvõrgus müüdavaid kulinaariatooteid, pannes rõhku tooraine valikule, päritolule ja maitsete tasakaalule.

Eelmisel nädalal jõudsid esimesed uue peakoka käe all valminud tooted paljudesse Coopi kauplustesse müügile, sealhulgas rebitud lihaga salat ja leivakesed, rebitud liha, friteeritud kanatiivad kastmetega ja marjakoogid.

Coop Kokkadega on Märt Mets­allikul suured plaanid. «Igal kokal on nii-öelda oma maitse ehk oma stiil ja käekiri,» ütles ta. Metsallik rõhutas, et hoiab maitsva toidu valmistamisel keskmes traditsioone ja otsib alati tasakaalus maitset. «Tutvustan uusi maitseid rahulikus võtmes ja üle pingutamata. Soovin valmistoiduna pakkuda parimaid tooteid, tooraine valikul eelistan kindlalt värsket ja kohalikku. Kui on liiga palju maitseid koos, siis tavainimesel pole võimalik neid eristada – usun maitsete puhul põhimõttesse, et vähem on rohkem,» selgitas ta.

Tagasi üles