Paidelased pahandavad: öised kärgatused ei lasknud magada

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Epiima uus valmiv tehas on väga kompleksne ja mastaapne projekt, mille seadmete testimine võib põhjustada kõva lärmi.
Epiima uus valmiv tehas on väga kompleksne ja mastaapne projekt, mille seadmete testimine võib põhjustada kõva lärmi. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja /Scanpix Baltics

Eile hilisõhtul pärast kella 23 ehmatas paljusid Paide linna elanikke õuest kostuvad tugevad kärgatused. Ka sotsiaalmeedia oli inimeste pahameelest tulvil, adresseerides selle E-piima uuele valmivale tehasele. Mürinat põhjustas tõepoolest uus tehas. Ettevõte vabandab ebameeldivuste pärast ning lubab anda endast kõik, et mure saaks likvideeritud võimalikult kiiresti, toonitades veel, et müra kellelegi ohtu ei kujuta.

Paide E-piima tehase juht Randel Veerits selgitas, et müra tekitab tehase katlamajast väljuv aur ning kuna tehas on hetkel sissetöötamise faasis, pole võimalik kärgatusi ennetada ega selle juhtumise aega prognoosida. Nii võibki kõige halvemal juhul sündida, et mürin tekib öörahu ajal.

"Tehasel on oma katlamaja, mis varustab meid tootmises vajaliku auruga. Kui juhtub, et aur jääb kuhugi toppama, näiteks tekib torudes selle läbilaskmisel takistusi, otsib aur väljapääsu avariiklapi kaudu," rääkis Veerits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles