500 000 eurot tõi Türile järjekordse korras tänava

Järva Teataja
Copy
Koidula ja Vabaduse tänava ristmik ehitatakse tõstetud ristmikuks, mis välistab igasuguse kihutamise mõlemal tänaval. Samasuguseid tõstetud ristmikke on juba tänavu suvel ehitatud Türile veel ja ka Oisu.
Koidula ja Vabaduse tänava ristmik ehitatakse tõstetud ristmikuks, mis välistab igasuguse kihutamise mõlemal tänaval. Samasuguseid tõstetud ristmikke on juba tänavu suvel ehitatud Türile veel ja ka Oisu. Foto: Dmitri Kotjuh

Üle poole miljoni euro maksev Vabaduse tänava rekonstrueerimine Türil on jõudnud lõpusirgele. Lõpetamisel on veel valgustuse osa ja kevadesse jääb haljastustööde teostamine.

„Vabaduse tänav läbis uuenduskuuri kogu pikkuses, alates Tallinna tänavast raudtee äärse parklani. Uuendatud sai teekate, tänavavalgustus ja jalakäijatele tekkis lai tänavakividega kaetud kõnnitee," selgitas Türi Halduse juhataja Elari Hiis. "Et alati on siledad teed tekitanud uljastel juhtidel soovi lubatust kiiremini sõita, siis liiklejate turvalisuse suurendamiseks lahendati Vabaduse ja Koidula ristmik tõstetud ristmikuna, mis sunnib autodel hoogu maha võtma."

Valmiv tänav peaks Hiisi sõnul vähendama ka kõrvaltänavate ehituseaegset tavapärasest suuremat liikluskoormust.

„Kuna Vabaduse tänav on olnud suletud, siis ei pääsenud lasteaia külastajad ja lapsevanemad selle tänava äärsesse parklasse ja paralleelsest kulgev Lembitu tänav tuli muuta ühesuunalisest kahesuunaliseks. Lasteaeda lapsi toonud vanemad parkisid oma autosid ja manööverdasid pehmetel teeservadel ning selle tegevusega rikuti mõne sealse elaniku pahameeleks muru Lembitu tänava ääres. Kui ilmad lubavad, siis, lähiajal, aga kindlasti hiljemalt kevadel korrastab Türi Haldus Lembitu tänava probleemsed teeservad. Madalamad kohad täidetakse ja külvatakse uus muru," lisas Hiis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles