Tuisuilm muudab teeolud keeruliseks

Järva Teataja
Copy
Nädala keskel on oodata tuisku ja lumesadu.
Nädala keskel on oodata tuisku ja lumesadu. Foto: Marianne Loorents

Keskkonnaagentuur prognoosib lähipäevadeks talvisemaid ilmaolusid, mis toovad kaasa lume- ja lörtsisaju. Liiklusolud muutuvad keeruliseks. 

Eelolevaks ööks (22.11) tuleb kõrgrõhuala Eesti kohale. Ilm on selge, kohati vahelduva pilvisusega. Põhjarannikul ja Virumaal võib nõrka lund sadada. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, saartel öö hakul idakaare tuul puhanguti kuni 11 m/s. Õhutemperatuur on -5..-12, saarte rannikul kohati kuni -2°C.

Kolmapäeva päeval kõrgrõhuala eemaldub, sest üle Skandinaavia laieneb aktiivne madalrõhkkond. Ennelõunal on vähese, kohati vahelduva pilvisusega ilm. Üksikutes kohtades sajab lund. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, saartel ja läänerannikul lõunakaare tuul 4-10, puhanguti kuni 14 m/s. Pärastlõunal lääne poolt alates pilvkate järk-järgult tiheneb. Peamiselt saartel sajab lund.  Õhtul jõuab merelt saartele intensiivsem lume- ja lörtsisadu, mis levib edasi mandri lääneosa suunas, hakkab tuiskama. Lõuna- ja edelatuul tugevneb 4-10, puhanguti 14, saartel ja läänerannikul 10-15, puhanguti 21 m/s, vastu Läänemerd kuni 25 m/s. Õhutemperatuur on -2..-6, saartel ja läänerannikul -1..+1°C, õhtul tõuseb Saare- ja Hiiumaa läänepoolses servas +2..+5°C-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles