Kevadpealinna puud säravad juba jõulutuledes

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Käes on aasta pimedaim aeg, selle vastu pakuvad Türi peatänavate ääres ehitud puud veidi valgusteraapiat.
Käes on aasta pimedaim aeg, selle vastu pakuvad Türi peatänavate ääres ehitud puud veidi valgusteraapiat. Foto: Merit Männi

Järgmisel pühapäeval kuulutatakse advendiaeg alanuks ja linnade jõulupuudel süüdatakse tuled, ka pakuvad siis silmailu parkidesse või teede-tänavate äärde paigaldatud jõuluvalgustused.

Türil hakati tänavaid ja parke saabuvaks advendiajaks ette valmistama juba nädala eest. Peatänavate ääres asuvate alleepuude juures käis kõige tihedam töö. Kui ühed töömehed nägid vaeva sellega, et puudelt suve jooksul kasvanud vesivõsud maha lõigata, siis teine tööbrigaad asus nuditud puudele valguskettide paigaldama. Ja nüüd, kui käes on aasta pimedaimad õhtud, pakuvad türilastele silmailu valguskettidega ehitud puud tänavate ääres.

Esialgse plaani järgi särab vähemalt Türi linn ja valla asulakeskused jõulutuledes nii, nagu on see olnud eelmistel aastatel. Elemani OÜ töömehed on linna läbiva Viljandi ja Paide tänava ääres kasvavad alleepuud juba valguskettidega ehtinud, samamoodi on see Hariduse tänava ääres. Jõuluehteisse on sätitud ka kesklinna ringristmik ja kaubakeskuse vastas oleva autoparkla tagumine serv. «Midagi uut tänavu plaanis pole, sest valla rahakott paraku ei kannata,» ütles Türi Halduse energeetik Urve Meerits. Suurem muutus saigi teoks eelmisel aastal, kui tänavaäärsete valgustuspostide küljes olnud rohelised kuusekujulised valgusfiguurid vahetati välja sooja valgusega tähekeste vastu. Meerits põhjendas vahetust sellega, et kollased tähekesed passivad ülejäänud valguslahendustega paremini kokku ja kärtsrohelised kuusekesed muutsid üldilme liiga kirjuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles