Simisalu ümbrus muutub ka selleks nädalavahetuseks jõulumaaks

Järva Teataja
Copy

Detsembrikuu kahel esimesel reedel ning nädalavahetusel ootavad uudistajaid jõuludeks ehitud RMK külastusobjektid üle Eesti, sh ka Järvamaal Simisalu loodusmaja ja vaatetorn. Pühadeteemalisi tegevusi jagub nii tuppa kui õue, nii suurtele kui ka väikestele

RMK külastuskorraldusosakonna juhi Marge Rammo kinnitusel on jõuluehtes kaheksat külastusobjekti, mis asuvad kaitsealadel ja mis on saanud uue ja värske ilme Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toel. „Valisime meie paljude rekonstrueeritud objektide seast välja just sellised kohad, kus oleks tore matkata ja loodust nautida, seega toimuvad „Jõulud metsas“ tegevused just vaatetornide juures ja õpperadadel. Paneme neisse kohtadesse ürituse ajaks üles ka jõulutuled, seega tasub kindlasti arvestada, et parim aeg tuledesära nautida algab hämaruse saabudes,“ rääkis ta.

Kahel nädalavahetusel ja kokku kuue päeva jooksul saab vaatetornide ja õpperadade juures lahendada nuputamisülesandeid, osaleda ühistel retkedel, grillida vahukomme või tokipiparkooke, ajada juttu päkapikkudega ning kohtuda jõuluvanaga.

„Kui õuesolemisest saab isu täis, ootavad kõiki huvilisi lähimad RMK külastuskeskused, kus võib osaleda jõuluteemalistes töötubades, rüübata sooja jooki ja krõbistada piparkooke või soetada jõulukingitusi kohalikelt käsitöömeistritelt,“ loetles Rammo pakutavaid tegevusi.

Selleks, et õigel ajal õiges kohas olla, tuleks tutvuda ürituse kodulehega, kus on igas ürituspaigas toimuvad tegevused koos kellaaegadega kirjas. „Jõuluüritused on tasuta, maksmisvõimaluste kohta kingipoes ja kohvikus saab samuti lugeda ürituse kodulehelt. Niisamuti on seal üleval tegevuspaikade kaardid,“ lisas Marge Rammo.

Simisalu vaatetorn

Järvamaal, Simisalu väljamäel keset Kõrvemaa soid ja rabasid ootab külastajaid Simisalu vaatetorn, mis uhkeldab tuledesäras ainult jõulukuul.

Vaatetornis ja selle lähiümbruses suunavad ja juhendavad teid „päkapiku infotahvlid”, kust leiate huvitavat ja lõbusat teavet.

Vaatetorni lõkkekoha juures tegutseb päkapiku metsamedaljoni töökoda. Seiklemise rõõmu pakub õuealal päkapikurada ja sealt algav Simisalu-Matsimäe loodusrada. Osadel päevadel algab Simisalu loodusmaja õuelt juhendatud laternamatk Simisalu–Matsimäe loodusrajal, matkatakse Kollassaarele ja tagasi (4,6 km).

Simisalu loodusmajas tegutseb „Päkapikukohvik” ja põnevaid tegevusi leidub loodusmajas nii väikestele kui ka suurtele, näiteks tegutseb seal jõulukaartide ja -kaunistuste ning laternate meisterdamise töötuba. Simisalu loodusmaja õuel asuvas kuivatis saab „õnne valada“.

Toimetuste vahele pakutakse kõigile tasuta sooja jooki ja piparkooke.Samuti on kõigil Simisalu jõuluüritusel osalejatel võimalus teatud päevadel tasuta külastada A. H. Tammsaare Vargamäe muuseumi Põhja talus.

Igal pühapäeval teeb üllatusvisiidi ka jõuluvana.

Tasub teada, et Simisalu loodusmaja vaatetorn ja loodusrada ootavad uudistajaid küll ööpäev läbi, kuid parim aeg tuledesära nautida aeg algab hämaruse saabudes kella 15.30st.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles