Värsked rajad on suusatajate ootel

Järva Teataja
Copy
Kilingi-Nõmme spordihoone juhataja Toivo Tallo tõdes, et metsas oli suusarada varemgi, kuid see on jäänud kitsaks ja on ebatasane.
Kilingi-Nõmme spordihoone juhataja Toivo Tallo tõdes, et metsas oli suusarada varemgi, kuid see on jäänud kitsaks ja on ebatasane. Foto: Marko Saarm

Sel nädalal alla sadanud lume hulk on piisav, et suusad alla sättida ja Tolli metsa suusarajale kilomeetreid mõõtma asuda.
 

Türi spordiklubide liidu haldusjuht Martin Kaschan andis teada, et rajal on lumi kinni rullitud ning suusatajate ootel. Ka on rajaäärne valgustus sisse lülitatud. Klassikajälge rajale veel masin tõmmanud pole, sest lume paksus pole selleks piisav. "Hetkel julgen soovitada pigem mullasuuska," ütles Kaschan naljatades. Ka Tolli metsa servas asuval suurel kelgumäel on lumi masina poolt puutumata, sest saaniga möäele minemiseks on lumekiht veel liiga õhuke ja ATV-l jääb rulli mäkke vedamiseks jaksu väheks.

Keskkonnaagentuuri lumekaardi järgi on Türil maha sadanud lund 11 sentimeetri jagu. Nõrgenev madalrõhkkond ulatub pühapäeval oma põhjaservaga veel Eestini, kuid lumehooge on hõredamalt ning sajuhulk enamasti väike, põhjakaarest sisse tungiv arktiline külm jätab seejuures õhutemperatuurid kindlalt miinusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles