Liikluskindlustuse keskmine aastamakse on kasvanud viiendiku võrra

Järva Teataja
Copy
Juulikuine liiklusõnnetus Lasnamäel. Kohustuslik liikluskindlustus peab olema kõikidel liiklusregistrusse natud sõidukitel ning see hüvitab liiklusõnnetuse korral sõidukiga teistele tekitatud kahju.
Juulikuine liiklusõnnetus Lasnamäel. Kohustuslik liikluskindlustus peab olema kõikidel liiklusregistrusse natud sõidukitel ning see hüvitab liiklusõnnetuse korral sõidukiga teistele tekitatud kahju. Foto: Taavi Sepp

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) andmetel on liikluskindlustuse keskmine aastamakse 144 eurot tänavu 10 kuu seisuga, kasvades 22 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Kui oktoobris sõlmiti 163 tuhat liikluskindlustuse lepingut, siis kolmandik autoomanikest võrdles enne lepingu sõlmimist kindlustuse hindu LKFi veebikalkulaatoris.

LKFi juhatuse liikme Andres Piirsalu hinnangul on alati mõistlik võrrelda hindu enne uue liikluskindlustuse lepingu sõlmimist, sest kindlustusseltsid arvutavad makse suurust erinevalt. „ Liikluskindlustuse hind ei ole fikseeritud summa, vaid sõltub mitmetest erinevatest teguritest nagu sõiduki liik, kasutamise otstarve, tehnilised näitajad, omaniku kahjuajalugu ja veel mõnikümmend tegurit. Kõige rohkem mõjutab aga kindlustuse hinnataset liikluskahjude arv, nende suurus ning turukonkurents. Eesti liikluskindlustuse hind kujuneb tihedas konkurentsis kümne kindlustusseltsi vahel, kes hindavad klientide riske erinevalt,“ selgitas Piirsalu ja lisas, et Eesti turu suurust arvestades on liikluskindlustuse turukonkurents tihedam kui enamikes maailma riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles