Õppusel testiti sideteenuste toimimist välisühenduste katkemise korral

BNS
Copy
Üks kaabel valitseb kõigi ühenduste üle. Samast käib ka arvuti toide.
Üks kaabel valitseb kõigi ühenduste üle. Samast käib ka arvuti toide. Foto: Kaido Einama / Postimees

Sel nädalal toimus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) vedamisel koos sideettevõtete ja sidekaablite omanikega lauaõppus, mille käigus testiti Eesti sideteenuste toimepidevust välisühenduste katkemise korral.

Lauaõppuse eesmärk oli harjutada teavituste ahelate tööd, koostööd sideteenuseid pakkuvate ettevõtete ja sidekaablite omanike vahel kriisisituatsioonis ning koostööd riigiga.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) kantsler Ahti Kuninga sõnul olid õppuse ajendiks oktoobrikuised meresidekaablite katkestused. „Kuigi merekaablite rikked on tänaseks parandatud ja sideteenustes häireid ei esinenud, tasub meil olla valmis ka keerulisemateks olukordadeks. Sidevaldkond on kommertsvaldkond, mis tähendab, et me riigina sinna liiga palju ei sekku. Teisalt on MKM-i huvi ja ülesanne tagada, et ühendused maailmaga ja sideteenused oleksid igal hetkel toimivad. Õppuse formaat võimaldasl harjutada koostööd sideettevõtetega nii teavituse, olukorrapildi loomise kui ka mõjude hindamise ja probleemide lahendamise mõttes,“ selgitas Kuningas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles