Üks Järvamaa muuseum kuulub Euroopa erilisemate hulka

Copy
XVI Piimapäev “Lehm” Eesti Piimandusmuuseumi pargis
XVI Piimapäev “Lehm” Eesti Piimandusmuuseumi pargis Foto: Dmitri Kotjuh

Rohelise Muuseumi märgis on maailmas ainulaadne – teistes riikides on muuseumid rakendanud valdkonnaüleseid ökomärgiseid, kuid üksnes muuseumidele mõeldud märgist nagu Eestis, mujal ei leidu, kirjutab Stockholmi Keskkonnainstituudi (SEI) Tallinna programmi assistent Kertu Uiboleht ajakirja Muuseum sügistalvises numbris.

"Mitu muuseumi on juba praegu võtnud oma tegevuse juhtpõhimõtteks kestlikkuse ja saanud keskkonnahoiu eestkõnelejateks kultuurisektoris. Muuseumide keskkonnahoidlikumaks muutumine on Eestis osa ühiskonna üldisest suunast leida võimalusi keskkonnamõju vähendamiseks ja kliimaeesmärkide saavutamiseks," kirjutab Uiboleht.

Rohelise muuseumi süsteemi töötas välja Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus koos Rahvusvahelise Muuseumide Nõukogu (ICOM) Eesti rahvuskomiteega. Eelmisel aastal pälvis esimesena tunnustuse Kumu. Möödunud sügisel toimus ICOM Eesti eestvedamisel põhjalik rohelise muuseumi süsteemi koolitustesari ja koolitustega on plaanis jätkata ka edaspidi. Nüüdseks on märgis peale Kumu veel ka Eesti Rahva Muuseumil, Tartu ülikooli muuseumil, Tartu Ülikooli loodusmuuseumil ja botaanikaaial ning Imaveres asuval Eesti piimandusmuuseumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles