Helkurikõnnil leidis uue kandmis- või rippumiskoha tuhatkond elupäästjat

Järva Teataja
Copy

Eelmisel nädalal korraldasid Järvamaa noored Paides traditsiooniks saanud helkurikõndi, kus koostöös abipolitseinikega jagati inimesele helkureid ning selgitati väikese, kuid olulise aksessuaari kandmise vajalikkust.

Kesk-Eesti politseijaoskonna abipolitseinik Margus Nurmik ütles, et Paide helkurkõnnil osales üheksa Järvamaa noortekeskust ja neli abipolitseinikku. „Koos jagasime Paide kesklinna kandis ja maakonna eri paigus laiali ja panime helkurpuudele ligi 1000 helkurit,” avaldas ta. „Helkurpuid tegime Paides kolmes kohas – Soo, Laia ja Jaama tänaval.”

Nurmik lisas, et linnas nähtu põhjal võib hinnanguliselt öelda, et iga neljas jalakäija polnud end teinud pimedal ajal nähtavaks. „Suheldes inimestega nägime, et sageli oli helkur kas kotis või taskus, kus ta paraku abiks ei ole,” lisas ta. „Samuti tegime nii-öelda helkurtesti ehk valgustasime eemalt helkureid ja selgus, et mitmel juhul oli inimesel helkur nii kulunud, et tegelikult ta ei helgi enam piisavalt, et inimene oleks hästi näha.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles