Millal on viimane aeg e-ostude tegemiseks, et need enne pühi kätte saada?

Järva Teataja
Copy
Omniva pakiautomaat. Pilt on illustratiivne.
Omniva pakiautomaat. Pilt on illustratiivne. Foto: Anne Põder

Jõulud ei ole enam kaugel ning kinkide ostmisega ei tasu oodata, seda eriti juhul kui jõuluoste plaanitakse teha rahvusvahelistest e-kauplustest.

Omniva operatsioonide ja logistika juht Evert Rööpsoni sõnul kasvavad jõulueelsel perioodil pakimahud võrreldes tavapärasega mitmekordseks, mistõttu tasub jõuluostud võimalikult varakult ära teha ning neid mitte viimasele minutile jätta.

“Kuna jõulumahud mõjutavad kõiki e-kaubandusega seotud äri- ning logistikaettevõtteid, siis võivad tavalisest natuke kauem aega võtta nii kaupade komplekteerimine e-poe laos, rahvusvaheline transport, erinevad tolliprotsessid kui ka paki kohaletoimetamine kulleriga, pakiautomaati või postkontorisse,” rääkis ta.

“Eesti-siseste e-ostude puhul on soovituslik viimane aeg tellimuste tegemiseks jõulueelse nädala esimeste päevade ehk 18. kuni 20. detsembri paiku, siis jõuavad kaupmehed tellimused komplekteerida ning Omnivale üle anda. Mõistagi sõltub see ka konkreetsest e-poest, nende ladude asukohtadest ja võimekusest tellimusi komplekteerida,” tõdes ta.

“Kõik pakid, mis on Omnivale üle antud hiljemalt 22. detsembril enne pakiautomaatide tühjendusaega, viime Eestis tellijateni 23. detsembriks, Lätis ja Leedus tuleb pakid Omnivale üle anda päev varem ehk 21. detsembril enne pakiautomaatide tühjendusaega,” kinnitas Omniva operatsioonide ja logistika juht.

Selle kohta, millal tuleks hiljemalt postitada kirjad ja pakid, et need jõuaksid pühadeks kohale, saab rohkem infot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles