Rekordarv algatusi osaleb üle-eestilistel Annetamistalgutel

Järva Teataja
Copy
Eurod. Pilt on illustratiivne.
Eurod. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

28. novembril toimuvad viiendat korda üle-eestilised Annetamistalgud. Veebilehelt annetamistalgud.ee leiab rekordilise hulga ehk 170 algatust, mida toetada

“Annetamine on üks lihtsamaid viise toetada enda jaoks olulisi algatusi, olgu siis oma kogukonnas või ühiskonnas laiemalt. Sel aastal on paljud Annetamistalgutel osalejad kirjeldanud ka teisi võimalusi, kuidas neile abiks olla, seega leiab igaüks endale sobiva viisi, kuidas head teha,” ütles Annetamistalgute korraldaja Heleene Lippmaa. Näiteks ootavad vabaühendused rahalise annetuse kõrval ka abi ehitus- ja korrastustöödel, veebilehe arendamise, transpordi ja kommunikatsiooniga.

Annetades 28. novembril annetuskeskkonnas “Ma armastan aidata” 43 algatusele, lisab Swedbank annetustele omapoolse panuse. Mida rohkem annetavad inimesed armastanaidata.ee kaudu, seda suurem on ka panga panus – 10 000 euro täitumisel lisab Swedbank 10 000 eurot, 20 000 puhul 20 000 ja nii kuni 40 000 euroni välja.

Eelmisel aastal annetati Annetamistalgutel kokku 141 382 eurot. Annetamistalgute eesmärk on muuta annetamine ühiskonna loomulikuks osaks ja tuua heategevuse juurde rohkem inimesi.

Annetamistalguid korraldab Vabaühenduste Liit koostöös maakondlike arenduskeskustega. Annetamistalgud on osa rahvusvahelisest heategevusliikumisest Giving Tuesday, mis sai alguse 2012. aastal USA-s vastukaaluks ostuhulluse päevale mustale reedele. Sel aastal tähistatakse heade tegude päeva 90 riigis.

Eesti vabaühendustele annetati 2022. aastal ligi 96 miljoni eurot, aasta varem oli see summa ligi 56 miljonit eurot. Suurimad annetuste kogujad olid Eesti Pagulasabi 6,4 miljoni ja Eesti Punane Rist 5,5 miljoni euroga. Valdkondade lõikes annetasid Eesti inimesed enim kirikutele ja kogudustele (24%), turvalisuse, pääste ja riigikaitsega tegelevatele (17%) ning sotsiaalhoolekande ühingutele (12%).

Värskest World Giving Indexi 2022. aasta kohta koostatud raportist selgub, et heategevuseks on küsitlusele eelnenud kuu jooksul raha annetanud 52% Eesti täiskasvanutest. Maailma riikide võrdluses oleme sellega 28. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles