Ühisettevõte CBE on Eestisse investeerinud 20 miljonit eurot

Copy
Eurod. Pilt on illustratiivne.
Eurod. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Brüssel – Bioressursipõhise ringmajandusega Euroopa ühisettevõte (edaspidi „ühisettevõte CBE“), mis on 2 miljardi euro suurune partnerlus Euroopa Liidu ja biotoorainel põhineva tööstuse konsortsiumi (BTK) vahel, teatab oodatavast sidusrühmade foorumist, mis toimub 6.–7. detsembril 2023. aastal Brüsseli keskses ja nüüdisaegses konverentsikeskuses EGG

Foorumi teema on: „Mis saab Euroopa biopõhisest sektorist edasi?“ ja sellel kohtuvad üle 500 inimese – sektori juhid, poliitikakujundajad, teadlased ja biomajanduse sidusrühmade esindajad –, et kahe päeva jooksul uurida Euroopa ringbiomajanduse tulevikku. Foorum tutvustab suuri edusamme konkurentsivõimelise ringbiomajandusel põhineva tööstuse toetamisel kogu Euroopas ja käsitleb kolme kriitilise tähtsusega küsimust:

  1. Kuidas stimuleerida nõudlust biopõhiste ringlahenduste järele?

  2. Kuidas toetada juurdepääsu rahastusele, et suurendada ringbiotootmist Euroopas?

  3. Mis teadusuuringuid ja innovatsiooni on vaja, et säilitada Euroopa juhtpositsioon biopõhises sektoris keskpikas perspektiivis?

Osalejad arutavad neid teemasid üheksal foorumiistungil ja mitmes töötoas. Lisaks korraldatakse kogu ürituse jooksul näitus, kus esitletakse üle 30 uuendusliku biopõhise lahenduse, mille on välja töötanud ühisettevõtte CBE rahastatud projektid.

Märksõnad

Tagasi üles