3,3 miljonit eurot Nurmsi murulennuvälja kõrvale rajatakse mehitamata lennuvahendite väljaõppekeskus

Järva Teataja
Copy
Ukraina 21. brigaadi droonikompanii ründedroon idarinde lähedal Donetski oblastis.
Ukraina 21. brigaadi droonikompanii ründedroon idarinde lähedal Donetski oblastis. Foto: Erik Prozes

Riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) ja ehitusettevõtja AS Paide MEK sõlmisid projekteerimis-ehitustööde lepingu Nurmsi õppeväljale mehitamata lennuvahendite ehk UAV-de väljaõppekeskuse rajamiseks. Keskus alustab tööd aasta pärast.

Valmiv väljaõppekeskus Koigi lennuvälja territooriumil hakkab toetama Kaitseliidu Järva maleva, kaitseväe ja liitlasüksuste tegevusi õppeväljal. „Rajatav UAV väljaõppekeskus mitmekesistab nii Kaitseliidu kui ka Kaitseväe üksuste väljaõppe võimalusi ja lahendusi ning võimaldab teha antud valdkonnas liitlastega koostööd ja arendustegevusi,“ ütles Nurmsi õppevälja haldava Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonelleitnant Kuido Pettai. Kolmekorruselises hoones saab olema 1300 ruutmeetrit pinda, sinna tulevad õppeklassid, laod ja varustuse hooldusruumid ning majutus-, sanitaar- ja vaba aja veetmise ruumid. Lisaks rajatakse vajalikud kommunikatsioonid.

RKIKi lõuna portfelli juht Peeter Karja avaldas heameelt, et riigihanke võitis just Järvamaalt pärit ettevõte. „Suuremahulised investeeringud Eesti kaitsevõime arendamisse peavadki andma tööd kohalikele inimestele ja ettevõtetele ning toetama tervikuna kogu Eesti majandust,“ rääkis Karja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles