Kardetud halb üllatus jäi tulemata

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa

Juba enne rahvaloenduse lõppu on selge, et Järvamaa elanike arv väga suurt kukkumist läbi ei tee ja kõige mustema stsenaariumi ennustajad seekord õnneks täppi ei pannud.

Maakonna staažikaim vallavanem Jüri Ellram tunnistas Järva Teatajale antud aastalõpuintervjuus, et rahvaloendusega võib tulla väga halb üllatus. «Sealt tuleb laks, mida me praegu veel ei usu. Meid ei pruugi olla enam 1,3 või 1,4 miljonit,» ütles ta. «Usun, et meid on 100 000 vähem, kui praegu arvatakse. Tõehetk tuleb ära ja siis peame hakkama sellest lähtuvalt õigeid otsuseid tegema.»


Kuuldes, et teisipäevaõhtuse seisuga on Järvamaal loendatud üle 31 000 inimese (võib muutuda paar protsenti), mis moodustab siinsest arvestuslikust rahvaarvust 97 protsenti, oli Ellram rõõmus, et nii tema kui ka  teiste ennustused on läinud aia taha. «See on üllatavalt hea uudis!» sõnas ta.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles