Eesti suurim võimlemisfestival tuleb taas Paidesse

Järva Teataja
Copy
Foto: Elmo Riig / Sakala

2. detsembril algab Eestimaa südames Paides Eesti suurima võimlemisfestivali GYMNAFEST eelvoor. Esmakordselt on festival kantud Rahvusvahelise Võimlemisliidu (FIG) sündmuste kalendrisse ning lisaks omanäolistele ja erilistele Eesti rühmadele ootame seekord külalisi ka Lätist, Leedust ja Soomest. Välisriikide rühmad osalevad festivali eelvoorus video vahendusel

Kokku osaleb eelvoorus ligi 900 osalejat, kes esindavad 28 erinevat klubi ja organisatsiooni. Publiku ette jõudvad esinemisnumbrid on justkui väikesed etendused, mille mitmekülgsus ja loomingulisus moodustavad vaataja jaoks nauditava terviku. Festivali teeb eriliseks see, et kui tavaliselt peetakse oluliseks elementide sooritust ja tehnikat, siis Gymnafest seab tähtsaks idee ja loo jutustamist vaibal.

Eelvooru 66-t võimlemis- ja liikumisrühmade etteasteid hindab oma ala professionaalidest koosnev žürii, kes valib välja finaalvooru pääsevad rühmad. Gymnafesti finaal toimub 13. jaanuaril 2024 Tartu Ülikooli spordihoones, kus valitakse taaskord festivali laureaadid ja võitjad. Gymnafesti finaal on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 lisaprogrammist. Festivali aitab korraldada SK Maribel.

Paide enda, spordiklubi Maribel võimlejate etteasteid näeb festivalil kell 15:53, 16:33, 16:45 ja 17:24.

Festival sai alguse 1997. aastal ning sellest ajast alates on see olnud aasta oodatuimaks ja rohkearvulisema osavõtuga võimlemisürituseks Eestis, kus on võimalik osaleda kõikide erinevate võimlemisalade harrastajatel alates väikestest lastest kuni kuldse keskeani. See on festival, kus kõik liikumist ja võimlemist harrastavad rühmad saavad oma oskusi proovile panna ning võrrelda oma võimeid teistega. Kuna osavõtvate rühmade arv on pidevalt kasvanud, siis toimub võimlemisfestival mitmes osas: toimuvad eelvoorud ning finaalüritus, kuhu pääsevad eelvoorude parimad rühmad. Finaali pääsenud rühmade hulgast selgitatakse võitjad erinevate vanus-ja koondrühmade arvestuses ning kuulutatakse välja GymnaFest üldvõitja. Lisaks pärjatakse parimaid rühmi laureaadi tiitlitega ning eriauhindadega. Parimate selgitamisel võetakse aluseks nii esinemiskava kompositsioon kui ka selle tehniline täitmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles