Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) ja ehitusettevõtja AS Paide MEK sõlmisid projekteerimis-ehitustööde lepingu Nurmsi õppeväljale mehitamata lennuvahendite ehk UAVde väljaõppekeskuse rajamiseks. Keskus alustab tööd aasta pärast. Valmiv väljaõppekeskus Koigi lennuvälja territooriumil hakkab toetama Kaitseliidu Järva maleva, kaitseväe ja liitlasüksuste tegevusi õppeväljal.

* «See oli positiivne üllatus ja küllap vallavolikogu poolt mulle väikene avanss,» ütles värske Järva abivallavanem Siim Umerov hetk pärast seda, kui vallavolikogu oli ta ametisse määranud. Umerov tunnistas, et teda poleks üllatanud, kui volinikud oleksid tükk aega teda küsimustega grillinud, sest poliitikas juhtub seda ikka. Järva vallavolinike küsimused olid tema hinnangul aga igati asjakohased ja küsitlemine kestis kõigest kümmekond minutit.

* Teisipäeval kella 17.50 ajal andis Järva vallas Koigi külas väljakutset teenindanud kiirabitöötaja teada, et väljakutsel viibides on lõhutud maja ees olnud kiirabiautol rehv, ja ta palus politseilt abi. Veidi hiljem kella 19 ajal anti häirekeskusele teada, et Koigi külas sama maja ees on ära lõhutud auto esiklaas. Järgmisel päeval avastas kaks Koigi külas elavat inimest, et nende korteri välisuks on värviga ära rikutud. Mis Koigis toimub? Sellele küsimusele oskas vastata peaaegu iga külaelanik, kellega Järva Teataja neljapäeval kohtus. «See on Kalle,» ütesid nad ohates. Kalle on Koigi rahumeelse­tele elanikele pinnuks silmas ja kõik ootavad, et ühel hetkel on tema paturegister nii suur, et lõppude lõppuks pannakse ta vangi ja siis saab rahu.

* Poolteistsada töötundi ja veel näpuotsaga pealegi kulus aega, et Lõõla vabatahtliku päästekomando liikmed võisid­ tõdeda: valmis! Järvamaa saab juurde ühe võimeka ja uues disainis päästeauto. Eelmisel aastal Belgiast Lõõlasse jõudnud Renault särab nüüd uhkelt nagu pühade­muna. «No jõulud on ju tulemas ja me ei taha Coca-Cola autole alla jääda,» viskas vabatahtlik päästja Margus Sepp nalja.

* Eestlasi nädala jagu rõõmustanud lumevaip hakkab vaikselt suusaradadeks, kelgumägedeks ja liuväljadeks vormuma. Nädalavahetusel on võimalik ennekõike minna suusatama ning Valgehobusemäele vallutama tuubirada ja mäesuusanõlva.

* Ülehomme üheksandat sünnipäeva tähistava Uuskasutuskeskuse Paide pood ostjate ega annetajate nappuse üle ei kurda. Isegi keskmisel päeval voorib sealt läbi sadu inimesi, nii mõnelgi poolmuidu saadud haruldused ühes. Käijate seas on igapäevauudistajaid, on mõnda kindlat asja jahtivaid kollektsionääre, on oma ajutisi kodusid sisustavaid sõjapõgenikke. Ühesõnaga jagub Uuskasutuskeskusse inimesi igas vanuses ja kõigilt elualadelt, sest kaubavalik suudab tihtilugu üllatada ka poe kuut töötajat, kes laoruumis sedasama kaupa sordivad ja lettidele sätivad.

* Kuigi Türi hobipiltnik Annika Kivimäe on oma pildistamiskire tuules kodukandi laaned, metsateed ja põlluveered kümmekonna aasta jooksul risti ja põiki läbi tammunud, siis foto­­aparaadiga taevaste objektide püüdmiseni jõudis ta alles nüüd. Jutt ei käi tundmatutest lendavatest objektidest. Jutt on palju maisem, nimelt kuldnokkade parvlemisel tekkivatest õhumustritest – aga midagi ulmelist on selles kõiges siiski.

Märksõnad

Tagasi üles