Eesti koondislane liitub Paide Linnameeskonnaga

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Henrik Ojamaa hakkab Paide Linnameeskonna eest mängides kandma seljas särki numbriga 8.
Henrik Ojamaa hakkab Paide Linnameeskonna eest mängides kandma seljas särki numbriga 8. Foto: Paide Linnameeskond / Facebook

Paide Linnameeskond sõlmis kolmeaastase lepingu 63 korral Eesti koondist esindanud ääreründaja Henrik Ojamaaga, kes tuli tänavu Tallinna FC Flora ridades Eesti meistriks.

32-aastasel Ojamaal on selja taga värvikas väliskarjäär, ta on esindanud Inglismaa, Saksamaa, Hollandi, Soome, Šotimaa, Poola, Norra, Austria ja Horvaatia klubisid.

Henrik Ojamaa ütles, et tema hinnangul on Paide Linnameeskonnal selge ja ambitsioonikas visioon ning eesmärgid eelseisvateks aastateks. "Mul on väga hea meel saada osaks neist plaanidest. Minu jaoks oli oluline, et nad soovisid mind väga oma ridadesse ja astusid selle nimel konkreetseid samme," selgitas ta.

Ojamaa märkis, et kindlasti saab tal olema huvitav mängida koos vennaga ühes meeskonnas kõrgete eesmärkide nimel. "Ootan juba, et saaks Paide Linnameeskonna särgi selga tōmmata ja fännidele ning klubile positiivseid emotsioone pakkuda,” sõnas ta.

Paide Linnameeskonna spordidirektor Gert Kams ütles, et klubil on Henrik Ojamaa liitumise üle äärmiselt hea meel. "Arvestades klubi ambitsioone, saab Henrik olema oluline nurgakivi plaanide vundamendis ning tähtsa rolli kandja ühiste eesmärkide poole pürgimisel. Henrik Ojamaa lisab meie mänguplaani erinevaid võimalusi: kavalust, osavust ning otsustavust. Lisaks toob ta meie klubisse juurde võitjamentaliteeti ning hindamatu väärtusega kogemusi,” lausus ta.

2007. aastal 16-aastasena toonase Inglismaa kõrgliigaklubi Derby County akadeemiaga liitunud Ojamaa suur läbimurre klubijalgpallis tuli Šotimaa kõrgliigas Motherwelli ridades, millele järgnes üleminek Varssavi Legiasse. 2014. aastal krooniti Ojamaa Legiaga Poola meistriks.

2021. aastal naases Ojamaa kodumaale, aidates FC Flora samal aastal UEFA konverentsiliigas alagrupiturniirile ning võites Floraga meistritiitli nii 2022. kui 2023. aastal.

Eesti rahvuskoondises debüteeris Ojamaa 2012. aasta maikuises maavõistlusmängus Horvaatiaga, oma esimese ja seni ainsa koondisevärava lõi ta 2018. aasta 2:0 võidumängus Leedu üle.

Henrik Ojamaa särginumbriks Linnameeskonnas saab 8.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles