Koolid harjutavad virtuaalõppusel tegutsemist pommiähvarduse korral

Järva Teataja
Copy
Klassiruum, pilt on illustratiivne
Klassiruum, pilt on illustratiivne Foto: Mailiis Ollino

Siseministeeriumi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Päästeameti ning Politsei- ja Piirivalveameti koostöös toimuvad teisipäeval ja neljapäeval koolide kriisimeeskondadele õppused, kus virtuaalses koolimajas harjutatakse tegutsemist pommiähvarduse korral. Õppusele on registreerunud üle 300 haridusasutuse.

Siseminister Lauri Läänemetsa sõnul näitas koolide tagasiside oktoobris toimunud masspetukirjade levikule, et haridusasutused soovivad sellisteks olukordadeks paremat ettevalmistust. „Rämpskirjadega levitatud pommiähvardused ei olnud õnneks reaalne oht, kuid nende eesmärk oli külvata segadust ja õõnestada meie turvatunnet. Ebameeldiva hübriidründe positiivne külg oli see, et paljud õppeasutused hakkasid rohkem mõtlema, kas nad on sellisteks ohtudeks ja kriisideks piisavalt valmistunud. Koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga pakkusime seetõttu välja virtuaalse õppuse, et koolide kriisimeeskonnad saaksid hea ettevalmistuse, kuidas tegelikus ohuolukorras tegutseda,“ ütles Läänemets.

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsleri Henry Kattago sõnul suurendab kriisisituatsioonide läbiharjutamine kooliperede turvatunnet ja annab kindlust, kuidas käituda võimaliku intsidendi korral. „Enamikel haridusasutustel on vajalikud plaanid küll olemas, kuid on tähtis, et need oleksid ajakohased ja nende järgi osataks ka tegutseda. Põhivastutus ohuolukorraks valmisoleku loomise eest lasub lõpuks ikka kooli juhtkonnal,“ ütles Kattago.

Õppus toimub Päästeameti kriisiõppe platvormil, kus viiakse läbi realistlik ohuolukorra simulatsioon. Koolide kriisimeeskonna esindajad harjutavad virtuaalses koolimajas tegutsemist pommiähvarduse korral. Ohuolukorra õppusele kutsuti põhikoolide, gümnaasiumide, kutseõppeasutuste, kõrg- ja ülikoolide kriisimeeskondade esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles