Piimandusmuuseum jahib suurt tunnustust

Järva Teataja
Copy
Foto: Eesti Piimandusmuuseum

Eesti muuseumide aastaauhindade komisjonid valisid välja tänavused Muuseumiroti auhindade nominendid. Teiste seas on parimate muuseumihariduse edendajate seas Eesti Piimandusmuuseum “Kutsu muuseum külla” projektiga.

Konkursi eesmärk on tunnustada parimaid muuseumispetsialiste ning tuua avalikkuse jaoks rohkem esile muuseumitöö erinevaid tahke. Võitjad selguvad 2. veebruaril Pärnus toimuval auhinnagalal.

Konkursile laekus tänavu 87 taotlust. “On rõõmustav näha, et taotluste arv on peale pandeemia vapustusi taas tõusuteel, konkurents on endiselt tugev, projektid põnevad ja professionaalselt teostatud. Teemad millega muuseumid tegelevad peegeldavad hästi meie kaasaja olemust – inimsõbralik aga digitaalne, kogukondlik aga globaalne, minevikku hoidev aga uuenduslik. Meie muuseumid on kahtlemata maailmatasemel ja haaravad kaasa nii suuri kui ka väikeseid muuseumisõpru,” ütles Muinsuskaitseameti muuseumi- ja kunstipärandi osakonna juhataja Janika Turu.

Võitjad kuulutatakse välja 2. veebruaril 2024 Pärnus toimuval Eesti muuseumide aastaauhindade galal, millele eelneb traditsiooniline konverents. Sündmust korraldab Pärnu Muuseum.

Auhindu annab välja Muinsuskaitseamet koostöös Eesti Muuseumiühingu ja Eesti Kultuurkapitaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles