ÜKS KÜSIMUS RIIGIKOGULASELE Kalle Grünthal: kuidas saab rahul olla riigieelarvega, kui selle menetlemisel rikuti põhiseadust!?

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Viljandimaalt parlamenti valitud riigikogulase Kalle Grünthali sõnul ei saa vastuvõetud 2024. aasta riigieelarvega rahul olla juba seetõttu, et selle vastuvõtmisel rikuti põhiseadust.
Viljandimaalt parlamenti valitud riigikogulase Kalle Grünthali sõnul ei saa vastuvõetud 2024. aasta riigieelarvega rahul olla juba seetõttu, et selle vastuvõtmisel rikuti põhiseadust. Foto: Dmitri Kotjuh

8. detsembril võttis riigikogu vastu 2024. aasta riigieelarve. Järgmise aasta eelarve kulud ja investeeringud on 18,5 miljardit ja tulud 16,8 miljardit eurot. Seega plaanib riik laenata 1,7 miljardit eurot. Rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd ütles pärast eelarve vastuvõtmist "Aktuaalsele kaamerale", et eelarve aluseks olev majandusprognoos näeb ette järgmiseks aastaks 2,7-protsendilist majanduse reaalkasvu

"Isegi ligilähedale sellele ükski prognoos ei näita, pigem vastupidi. Pigem kasvu ei tule või isegi võib juhtuda, et on väike majanduslangus järgmisel aastal," viitas Sõerd ebarealistlikule eelarvele.

Seetõttu küsis Sakala Järva-  ja Viljandimaalt riigikokku valitud rahvasaadikutelt, kas ja miks peaksid Viljandimaa inimesed olema parlamendis vastuvõetud 2024. aasta riigieelarvega rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles