Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Mine tea, kas juhul, kui oktoobris poleks ettevõtlusnädala ajal Paide Hillar Hanssoo põhikoolis tehtud juttu ettevõtlusest, oleks kahe noormehe peas sündinud väike äriidee. Aga just ettevõtlusnädalal läbitud koolitus andis Hanssoo kooli kaheksandas klassis õppiva Andero Sauli sõnul indu pisifirmat asutada. Kampa tuli sõber Marten Susi ja koos panid nad kirja äriplaani. Teatavasti on Eestis neli aastaaega, kuhu jagub mitmesuguseid vältimatuid õuetöid. Majaomanikud teavad hästi, et talvel pole lumelabidal hõlpu, kevadel tuleb kuurist välja otsida reha, suvel pole pääsu muruniitmistest ning sügisel on leheriisumise aeg. Siis algab kõik otsast peale ja kätte jõuab jälle lumelabidate ajastu. Lõputu ring. Andero ja Marteni pisiettevõte saigi endale nimeks 4 aastaaega ja hakkajad poisid on nüüd juba lumelükkamise-kühvedamise töö korralikult käppa saanud.

* Kevadel kinnisvaraportaalidesse ilmunud Põhjaka mõisa müügikuulutus äratas küll paljudes võimalikes ostjates huvi, ent lõpptehinguni ei jõudnud neist ükski. Nüüd on menuka toidukohana aastaid tegutsenud hoone müügihind oluliselt kukkunud.

* Järva Teataja on korduvalt kirjutanud Paide neiust Ferkle Kalausest, kes on terve suve kogunud küpsetistega raha, et pääseda uue aasta algul Prantsusmaal asuvasse kooli Gastronomicom. Eelmisel laupäeval Witten­steini tegevusmuuseumis oma maiustusi müünud Ferkle ütles, et ostis loetud päevad tagasi lennupileti Prantsusmaale, mis tähendab, et ta saabki oma unistuse ellu viia. «5. jaanuaril lendan Prantsusmaale,» teatas ta.

* Ööl vastu reedet löödi puruks siseminister Lauri Läänemetsa isikliku auto aknad. Politsei teatas, et juhtunu uurimiseks algatati kriminaalmenetlus, millesse on kaasatud ka kaitsepolitsei.

* Reede õhtul oli Koeru keskkoolis õpilaste traditsiooniline liikumisetendus, mis oli järjekorras juba 21. Tänavuse tantsulavastuse keskmes olid putukad ja kandev idee elu haprus – kõik võib muutuda hetkega.

* Laupäeva hommikul kell kümme algas Järvamaal ühes salapärases kohas vilgas töö. Kümmekond päkapikku valas suure laua peale hunniku komme ja hakkas neid jõuluvana Preediku pildiga karpidesse pakkima. Jõuluvana Preedik selgitas, et tänavu lasid nad teha uued kommikarbid, kus peale tema on pildi peal hulk abilisi ja kuulus tuletõrjeauto, millega Preedik pühade ajal ringi sõidab.

Märksõnad

Tagasi üles