Järva vald soovib teenida prügila müügist miljoni

Tiit Reinberg
Copy
Paide linn ja Türi vald teenisid Väätsa prügila müügist 3,5 miljonit eurot. Nüüd soovib oma osaluse maha müüa ka Järva vald.
Paide linn ja Türi vald teenisid Väätsa prügila müügist 3,5 miljonit eurot. Nüüd soovib oma osaluse maha müüa ka Järva vald. Foto: Dmitri Kotjuh

Järva vallavanem ja Väätsa prügila nõukogu liige Toomas Tammik ütles, et vallavolikogus on mitu korda tõstatunud küsimus, kas vald peab olema Väätsa prügila üks omanikke. «Olles seda küsimust pikalt vaaginud, leian, et Järva vald võiks alustada teise Väätsa prügila ASi aktsionäri, Ragn-Sellsiga läbirääkimisi võimaliku aktsiate võõrandamise üle,» lausus Tammik.

Väätsa prügilal oli varem kolm omanikku. Ligikaudu 40 protsenti aktsiaid omasid nii Paide linn kui ka Türi vald. Järva valla omanduses on natuke üle 20 protsendi prügilast. 2021. aasta mais otsustasid Paide linnavolikogu ja Türi vallavolikogu panna ühiselt enampakkumisele oma enamusosaluse prügifirmas alghinnaga 2,5 miljonit eurot.

Sama aasta sügisel olnud enampakkumisel oli prügila ostust huvitatud kuus firmat. Kõige suurema pakkumise, mis oli 3 511 111 eurot, tegi Ragn-Sells.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles