Suur sula: uus nädal toob varakevadised plusskraadid

Järva Teataja
Copy
Lumememm sulab.
Lumememm sulab. Foto: Arvo Meeks

Kui veel laupäeval on kohati oodata korralikku pakast, siis alates pühapäevast läheb ilm sulale, prognoosib keskkonnaagentuur.

Laupäeva öösel on pilves, üksikute selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund, saartel ja rannikul ka lörtsi ja vihma, paiguti on jäidet. Pärast keskööd saartelt alates sajuvõimalus väheneb. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6, rannikul läänekaare tuul 3-9 m/s. Külma on 3-8, kohati kuni 11 kraadi, saartel ja paiguti rannikul jääb õhutemperatuur vahemikku -1 kuni +2 kraadi. Päeval on pilves, üksikute selgimistega olulise sajuta ilm. Õhtupoolikul jõuab saartele vihmasadu ja levib edasi mandrile, Kesk- ja Ida-Eestis tuleb õhtul ka lörtsi ja lund. On jäidet. Puhub lõunakaare tuul 2-7, rannikul puhanguti kuni 12 m/s, pärastlõunal tugevneb järk-järgult edela- ja lõunatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 17 m/s. Õhutemperatuur tõuseb vahemikku 0 kuni -5 kraadi, saartel ja läänerannikul tuleb kuni +3 kraadi ning temperatuuri tõus õhtul jätkub.

Pühapäeva öösel on pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi, Ida-Eestis öö hakul ka lund. Pärast keskööd Lääne-Eestist alates sadu lakkab ja pilvisus hõreneb. On jäidet. Puhub edela- ja lõunatuul 5-12, rannikul puhanguti 17 m/s, pärast keskööd pöördub järk-järgult läände ja loodesse ja hommikuks nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +5 kraadi. Päeval on vähese pilvisusega olulise sajuta ilm. Pärastlõunal lääne poolt alates pilvisus tiheneb ja hakkab sadama vihma. Puhub läänekaare tuul 3-9, rannikul puhanguti 12 m/s, õhtul saartel tugevneb veidi. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +4 kraadi, saartel tõuseb õhtul kuni +6 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles