Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Sel nädalal jõudis Järvamaale uus partii oodatud COVID-19 vaktsiine, mis olid vahepeal tarneraskuste tõttu otsa saanud. Arstid ja terviseamet soovitavad riskirühma kuuluvatel inimestel oma tervise kaitseks igal juhul end vaktsineerima minna, sest varasemast vaktsineerimisest ja haiguse läbipõdemisest on enamikul juba palju aega möödas, seega on vastupanu haigusele nõrgenenud. Järvamaa haigla õendujuht Maire Raidvere ütles, et uued vaktsiinid on haiglal olemas ja kõik, kes soovivad, saavad lasta end tasuta COVID-19 viiruse vastu vaktsineerida. «See on igas eas inimestele tasuta ja parim viis vältida rasket haigestumist,» lausus ta.

* Paide servas otse Olerexi kütusejaama kõrval jõudsid eile Paide päästekomando hoone ehitusel tööd nurgakivipanekuni. On lootust, et juba hiljemalt uuel sügisel alustavad päästjad tööd samasugustes nüüdisaegsetes tingimustes, nagu Türi ametivendael on.

* Eelmisel reedel jagati Tallinnas Lillepaviljonis olnud auhinnatseremoonial aasta arhitektuuripreemiaid ning tunnustati parimaid arhitektuuritegusid ja -tegijaid. Eesti kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapital, Eesti arhitektide liit, Eesti sisearhitektide liit, Eesti maastikuarhitektide liit ja arhitektuuriajakiri MAJA premeerisid tänavu 14 laureaati – arhitektuurivaldkonna väljapaistvamate saavutuste ja teoste autoreid. Eesti kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapital andis välja neli preemiat. Arhitektide liidu väljaantava arhitekti aastapreemia laureaadiks kuulutati Paide gümnaasiumi hoone ja selle valmimise taga seisnud Ralf Lõoke, Maarja Kask, Helina Lass, Ragnar Põllukivi, Martin McLean (arhitektuuribüroo Salto). Samuti said laureaditiitli omanikuks sisearhitektid Birgit Palk, Tarmo Piirmets ja Raul Tiitus (arhitektuuribüroo Pink).

* Paide tantsusstuudio suured ja väikesed esinejad astusid neljapäeval esimest korda Paide muusika- ja teatrimaja laval üles kavadega, mida nad on sügisest saati harjutanud. Linlastele tasuta tehtud lustakas, aga ka hingeline kontsert oli ilus sissejuhatus jõuluaega. Paide tantsustuudio eestvedaja Triinu Leedmaa ütles, et tema käe all tantsib iga nädal umbes 80 tantsijat. «Nad kõik on väga püüdlikud, kuid peale ergutustantsijate pole ülejäänud rühmadel olnud seni palju võimalusi oma kavu näidata,» lausus ta. «Aga esineda ja õpitut näidata tahavad ju kõik.»

* Väätsa põhikooli IX klassi nutikad õpilased mõtlesid välja mobiilirakenduse, mis tooks lapsed telefonimaailmast välja ja ajendaks vahetundide ajal rohkem liikuma. Idee tõi noortele tehnoloogiaettevõtte Samsung konkursil Baltikumi regiooni peapreemia ja 10 000 eurot auhinnaraha.

* Sügisel kümmekond päeva Itaalias õpipoisina veetnud Kaido Lepik sai käigust sedavõrd palju innustust, et jõulukuuks olid Paide keskväljaku kohviku paksupõhjalistest pitsadest saanud õhukesed ja komponendid asendusid võimalikult originaalilähedastega.

Märksõnad

Tagasi üles