Olümpiapronks Jaak Mae: isegi tänasel päeval tullakse paarkümmend aastat tagasi toimunud sündmuste eest tänama

Järva Teataja
Copy
Sihtasutuse Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige Jaak Mae
Sihtasutuse Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige Jaak Mae Foto: Arvo Meeks

Eesti Olümpiakomitee 100. sünnipäeval meenutavad erinevad tippsportlased üksteise karjääri olulisimaid võite. EOK videosarja «Tähistame sajaga» viimases osas on luubi all Järvamaalt pärit murdmaasuusataja Jaak Mae olümpiapronks Salt Lake Citys 2002. aastal ning seda meenutab koos Maega tema hea sõber, jalgrattur Jaan Kirsipuu, vahendas Postimees.

«See on põhimõtteliselt ainuke selge pilt mul silme ees, kui ta tuli Salt Lake Citys kolmandaks. On lumes kõhuli ja siis vaatab tabloole tagasi. Vägev!» meenutab Kirsipuu 2002. aasta veebruarikuud, kui kamraad võitis 15 km klassikasõidus pronksmedali. Veel enam, poodiumil oli kaks meest, sest Andrus Veerpalu võitis kuldmedali.

«Olümpia on kõige olulisem just selle põhjuse poolest, et see toimub nelja aasta tagant. Ja tol ajal oli veel nii, et kui sul on üks distants, mis sulle jube hästi sobib, siis see on tegelikult ju kaheksa aasta tagant. Neli aastat tead ette kuupäeva ja kellaaega ning seal ei aita enam see kui ütled nagu esimese klassi koolipoiss õpetajale, et palun vabandust, ma ei jõudnud end ette valmistada,» hindab Mae.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles