Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Türi linna piirkonnast on viimase poolteise aasta jooksul kujunemas Järvamaa uus öise meelelahutuse tõmbekeskus. Korra kuus saab pidutseda endises garaažikompleksis tuntud Eesti artistide muusika saatel ning iga nädal veeta aega intiimsemas ja peenemas kokteilibaaris Vespera. Nüüd on keeratud vinti veelgi rohkem peale. Reede õhtul avas kevadpealinnas uksed järgmine meelelahutuskoht – ööklubi Club Ibiza.

* Eelmise kolmapäeva õhtul koolilastega Rakvere teatrist naasnud Järvamaa ettevõtte NBussid suurt liinibussi tabas paar kilomeetrit enne Järva-Jaanit Jalalõpel tõeline üllatus. Bussi peale kukkus lume raskuse all murdunud suur puu. Bussi roolis olnud ettevõtte üks omanikke, Mairold Niinsalu, ütles, et tavaliselt näeb selliseid asju filmis ja tavaelus ei kujutagi ette, et just nii võiks õnnetus juhtuda.

* Reedel ja laupäeval korraldas türilane ja Ganvix Kaubanduse OÜ omanik Vitali Gansen Türil juba 20. korda suurt jõululaata. Türi kultuurikeskuses ja selle ümber sai kokku palju ostjaid ja müüjaid, et jõuluvana kingikotti täiendada.

* Laupäeval oli Paide E-Piim spordihallis kohaliku Tre raadio rahvapidu, mis tõi tavapäraselt kokku hulga artiste ja publikut üle maakonna. Festivali mõõtu üritus tähistas ühtlasi kunagise Kuma raadio 30. sünnipäeva.

* Pühapäeval korraldas Koeru kogukond endise pubi Janune Kägu hoovil jõulu OTTi ehk ürituse, kus kaubeldi toodetega kohalike inimeste endi ringis. Kogukonna üks eestvedajaid, Kirsika Ilmjärv, ütles, et nad korraldasid sellist kogukondlikku jõulumüüki kolmandat korda. «Esimesel korral tegime mõisa hoovil ja õhtupimeduses ning eelmisel aastal kooli juures. Nüüd küsisime Januse Kägu omanikult luba minna nende hoovile ja tegime ennelõunase ürituse. Ja õigesti tegime, sest tundub, et see toimib kõige paremini,» selgitas ta.

* Türi Kevade kool soovib sisustada majja tunnetustuba, mis tooks rõõmu nii selles kooli õppivatele kui ka Türi lasteaia tasandusrühma lastele. Et soetada ruumi sisustust, loodab kool heategijate rahaannetustele. Osa lapsi ei ole oma eripärast lähtuvalt suutelised hullama mänguväljakutel või tundma rõõmu eakohaste leludega mängimisest. Sellest lähtuvalt ongi oluline luua ja sisustada turvalises ja väikeses koolimajas tunnetustuba, mis loob stiimuleid ja kus on lastel mõnus olla.

* Paide linnameeskonna mängija Karl Mööl andis oma lõppenud hooaja mängusärgi heategevuslikul eesmärgil oksjonile, et annetada raha Järva-Jaani lasteaiale ronimisatraktsioonide ostuks. Paide linnameeskonna kogukonnajuht Arto Saar ütles, et oksjon oli Facebookis üleval kuus päeva ja kümneeurosest pakkumisest alguse saanud heategevusaktsioon päädis 125 euro suuruse müügihinnaga.

Märksõnad

Tagasi üles