Linn sulgeb septembrist Tarbja väikekooli

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy

Paide linnavalitsus sulgeb õpilaste vähesuse tõttu alates järgmise aasta septembrist Tarbja lasteaed-kooli kooliosa. Lasteaed jääb alles. Tarbja koolis õpib praegu 22 last, kellest omakorda üle poole sõidab kooli viie kilomeetri kauguselt Paidest. Enamik Tarbja ja lähipiirkonna külade lapsi käib kodukooli asemel juba praegu Paide koolides. Kooli ülalpidamiskulud on laste vähesuse tõttu väga suured.

Arvudele otsa vaadates on ka kohalik kogukond mõistnud, et sellistel tingimustel pole kooli pidada otstarbekas. Linnajuhtide ja lastevanemate esmaspäevane kohtumine Tarbjal möödus seega rahumeelselt ja kiiresti. Kõik oluline sai üle räägitud ja küsimustele vastused antud poole tunniga.

Paide linnavalitsuse hariduse peaspetsialisti ja linnavalitsuse liikme Enn Lehtpuu sõnul plaan kedagi ei rõõmusta, ent ta möönis, et lastevanemadki on otsuse langetamisele piltlikult öeldes kaasa aidanud. «Tarbja piirkonnas elavatest I–VI klassdes käivatest lastest 28 õpib meie kahes suures linnapõhikoolis. Vastasel juhul õpiks Tarbjal 22 lapse asemel 50 last,» selgitas Lehtpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles