Heategevuslik telesaade kogub annetusi Käru tüdruku abistamiseks

Järva Teataja
Copy
Käru alevikus kasvavad armsad kaksikud Emilie ja Adelie.
Käru alevikus kasvavad armsad kaksikud Emilie ja Adelie. Foto: Tuuli-Ann Freienthal / TV3

TV3 heategevuslik telesaade "Inglite aeg" kogub tänavu annetusi viiele abivajajale. Neist üks on Käru alevikus elav perekond Noormann, kes kasvatab armsaid kaksikutest tüdrukuid. Kahjuks on üks tirtsudest sügava puudega, kes vajab arenguks mitmeid raviteraapiaid. Ema Meelikese suurim soov on, et tüdrukud saaksid minna koos Käru põhikooli esimesse klassi.

Meelike Noormann, kes ise on elukutselt meditsiinitöötaja, sattus raseduse käigul haiglasse. Raske sünnituse käigus selgus, et Emilie, kes on kaksikutest esimesena sündinud, ei liikunud. Vaakumi abil saadi laps ema sünnitusteedest kätte. Teine laps Adelie sünnitus samuti vaakumi abil, kuid tema puhul võeti abivahend appi palju kiiremini.

Vaatamata keerukale sünnile, olid mõlemad lapsed terved ning õnnelikud beebid. Paar kuud hiljem hakkasid Emilie silmad võbelema, mis meditsiinitöötajast emale muret tekitas. Selgus, et pisikesel tüdrukul oli raskekujuline epilepsia.

Raviks määrati hormoonravi, mis tänaseni on ootamatu haiguse kontrolli all hoidnud. Kahjuks aga mõisteti aja möödudes, et Emilie ei arene samamoodi nagu tema õde Adelie. Emilie on tänaseks sügava puudega väike laps.

Emilie ja Adelie on lahutamatud ning koos oma õega tegutsemine aitab väikesel Emiliel samuti areneda, kuid see pole piisav. Tüdruk on nii füüsiliselt kui ka vaimselt nõrgem ning vajab heade inimeste abi.

Hetkel on Emiliel veel väga vastuvõtlik ravile ning teraapiale, mis soodustab arengut. Annetuste toel saabki pere pakkuda tüdrukule võimalikult palju erinevaid teraapiaid.

Ema Meelike loodab, et ehk vajaliku ravi ja abiga, saavad tüdrukud koos isegi esimesse klassi minna.

Meelike Noormann valiti 2022. aastal Käru kogukonna aasta emaks.

Vaata "Inglite aja" saatelõiku Emiliest ja Adeliest siit

Väike Emilie ootab toetust!

Annetustelefonid:

9007301 – 5 eurot

9007302 – 10 eurot

9007303 – 25 eurot

Annetada saab 7. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles