Kõige maitsvama jõuluglögi teeb igaüks ise

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Källomäe talu perenaine Jana Olesk annab soovitusi, kuidas head joogid tsitruste ja vürtsidega veel paremaks maitsestada.
Källomäe talu perenaine Jana Olesk annab soovitusi, kuidas head joogid tsitruste ja vürtsidega veel paremaks maitsestada. Foto: Dmitri Kotjuh

Poeriiulid on hõõgveinide ja glögide all lookas, aga ega neid eriti osteta. Uudsus on kadunud ja erilist maitseelamust mass­tootmisest tulnud joogid ei paku. Pigem haaratakse pudel poest kaasa külla minnes või mõnele väliüritusele soojaks kosutuseks. Mida peaks tegema, et kuumav ja talvisesse aega hästi sobiv jook au sisse tõsta?

Jana Olesk Källomäe talust teab vastust. «Parim hõõguvalt vürtsine jook tuleb siis, kui poe­glögi või toanurgas mulksuv kodu­vein maitsvaks tuunida. Alkovaba glögi saab aga hõlpsalt valmistada mahlast,» lausus ta.

Kumb siis on õige – hõõgvein või glögi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles