Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paidelane Margus Rohtjärv võttis jõulude eel poegadega ette legendaarse Coca-Cola jõuluveoki modelleerimise piparkookidest. Tulemus on originaali ehe koopia, ainult et magusam. Margus Rohtjärv ütles naljatamisi, et kui ise ei saanud Coca-Cola jõulukaravani vaatama minna, siis mis muud tal üle jäi, kui meisterdamine ette võtta.

* Jõuluimesid siiski juhtub. Libedal teel õnnetusse sattunud ja autota jäänud Poaka talli ratsatreeneril Maie Kukel aitasid head annetajad osta uue auto, millega ta saab oma hobuste eest hoolitseda.

* Kultuuriministeeriumi komisjon tegi ettepaneku jagada 14 munitsipaal- ja erateatrile järgmise aasta tegevustoetuseks ligi 4,6 miljonit eurot. Kui eelmisel aastal toetas riik Paide teatrit 65 000 euroga, siis tänavu ei andnud sentigi.

* Paides Pärnu tänavas Maxima kaupluse ja Kuma kirjastuse vahel asuv punastest tellistest maja on kohalikele tuttav vaatepilt, kuid ilmselt on vähesed selles käinud. Maja ja selle puude sisse peidetud aiake asub oaasina keset asfaldikõrbet ning on justkui teisest ajastust, teisest maailmast. Hoone osas ruumides on aeg vana tapeedi ja sisustusega seisma jäänud nagu maavanaema juures 80ndatel.

* «Fond on aasta lõpus erakordselt suure surve all. Seetõttu kutsume kõiki Eesti inimesi ja ettevõtjaid üles vähihaigeid annetusega toetama,» ütleb vähiravifondi Kingitud Elu juhataja Toivo Tänavsuu detsembri alguses saadetud pressiteate vahendusel. Kümned fondi vabatahtlikud rivistavad end kui üks mees üles kaubanduskeskustesse, suurüritustele ja ettevõtmistele, varustatud plakatite ja korjanduskarpidega. Olgu ajad keerulised, kusagil maailma nurgas lahvatamas järjekordne kriis, inimeste sissetulekud kahanemas – fondi vabatahtlike abiliste korjanduskarbid ei jää tühjaks. «Abi on ka väga piskust,» sõnab Järvamaal fondi vabatahtlik Triinu Eplik veendunult. Ta on näinud annetajaid, kes veidi häbelikult teatavad, et peale üskikute sentide pole neil tõepoolest rohkem anda.

* Järvamaa operatiivtöötajatele tähendab jõuluaeg pahatihti mitte pühademeeleolu, vaid tavapärasest rohkem väljakutseid ja suuremat sagimist. Aga kui töö saab pühal päeval või ööl ükskord otsa ja valves olevad inimesed puhkeruumi kogunevad, mis juhtub siis? Teisisõnu, kuidas tähistavad Paide ja Türi kiirabibaasi, Kesk-Eesti politseijaoskonna Paide politseimaja, Paide, Türi, Koeru ja Aravete päästekomando töötajad jõulupühasid. Kas on laual piduroad, teeb keegi jõuluvana, on majades kingijagamist või muid tavasid, mis jõuludega kokku käivad?

* Poeriiulid on hõõgveinide ja glögide all lookas, aga ega neid eriti osteta. Uudsus on kadunud ja erilist maitseelamust mass­tootmisest tulnud joogid ei paku. Pigem haaratakse pudel poest kaasa külla minnes või mõnele väliüritusele soojaks kosutuseks. Mida peaks tegema, et kuumav ja talvisesse aega hästi sobiv jook au sisse tõsta? Jana Olesk Källomäe talust teab vastust. «Parim hõõguvalt vürtsine jook tuleb siis, kui poe­glögi või toanurgas mulksuv kodu­vein maitsvaks tuunida. Alkovaba glögi saab aga hõlpsalt valmistada mahlast,» lausus ta.

Märksõnad

Tagasi üles