Järvamaa kuusemüüjad laiendasid äri naabermaakondagi

Copy
23 aastat muu tegevuse kõrvalt pühade ajal jõulupuid müünud järvamaalane Kalle Kalvik on neid Viljandis pakkunud kahel viimasel aastal. Majanduslikud kehvad ajad pole tema hinnangul kuusemüügile kuigivõrd mõjunud, sest jõuludeks leiab eestlane ikka raha.
23 aastat muu tegevuse kõrvalt pühade ajal jõulupuid müünud järvamaalane Kalle Kalvik on neid Viljandis pakkunud kahel viimasel aastal. Majanduslikud kehvad ajad pole tema hinnangul kuusemüügile kuigivõrd mõjunud, sest jõuludeks leiab eestlane ikka raha. Foto: Marko Saarm

Jõulude eel oli kuusemüüjatele veel kibekiire, sest suur hulk inimesi jätab jõulupuu ostmise traditsiooniliselt jõuluõhtueelsele päevale. Kuidas neil läinud on?

Sakala kirjutab, et Männimäe Maksimarketi juures on Kalle Kalviku müügipunkt ja peale kuusemüüja oli laupäeva lõunal seal ka peremees ise erksa päkapikumütsiga askeldamas. Kalvik on pärit Järvamaalt Paidest ning nagu ta ütles, on ta ametilt kraanajuht ja jõulukuuskede müük on pühadeaegne lisasissetulek. "Kuuskedega olen tegelenud juba 23 aastat," rääkis ta rõõmsalt. "Staažikas! Plaan on vähemalt 30 aastat täis saada."

Viljandis on Kalviku kuused pakkumisel teist aastat. "Rohekalda aiand, kes ka ise kuuski müüb, kutsus – nad mul head sõbrad," sõnas Kalvik ning märkis, et kuusemüüjate vahel võib küll vahel harva intsidente ette tulla, aga üldiselt on nad sõbrad ning turg on omavahel kenasti ära jagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles