Pealinna jõuluturul läheb kõige paremini kaubaks küpsetatud vorst

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Rätsepa talu kuumadel pannidel küpsevad hõrgud vorstid ja krõbedad lisandid sinna juurde.
Rätsepa talu kuumadel pannidel küpsevad hõrgud vorstid ja krõbedad lisandid sinna juurde. Foto: Anne Põder

Tallinna jõuluturu ühed silmapaistvaimad müügimajad kuuluvad Järva-Jaani külje all Metsla külas tegutsevale Rätsepa talule, mille peremees Allan Aujärv on omamoodi jõuluturu veteran. Olles olnud jõulu­turuga seotud juba 17 aastat, oskab ta öelda, et tänavune turg pole kauplejaile sugugi kiita ja teenib see, kellel on pikemad jõuluvorstid.

Allan Aujärv väisas hiljuti huvi pärast Prahat ja viskas pilgu peale sealsele jõuluturule ning pidi tunnistama, et Tallinnas pole millegi üle väga kilgata. «Mõne aasta eest pälvis küll Tallinna jõuluturg Euroopa number üks tiitli, aga arengut pole see kaasa toonud. Tundub, et tegelikult on ikka mujal palju rohkem elu ja melu. Meil ulub argipäeviti turumajakeste vahel tuul ja pole midagi erilist, mis inimesed kohale meelitaks,» lausus ta.

Kõige suurem mure tänavu ongi Aujärve tähelepanekut mööda inimeste vähesus. Turg algab Raekoja platsil iga päev kell 10 ja see on avatud 12 tundi jutti. «Päeva esimeses pooles oli jõulukuul rahvast väga vähe. Õhtupoolikul oli liikumist natuke rohkem, kuid rahule võis jääda üksnes nädalavahetustega,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles