Jääkülma vette vupsamiseks vaata maa-ameti uut kaardirakendust taliujumiskohtadest

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide tehisjärve jäävaba ujumisala leiab talvel rohkelt kasutust.
Paide tehisjärve jäävaba ujumisala leiab talvel rohkelt kasutust. Foto: Dmitri Kotjuh

Maa-amet algatas toreda tava ja kutsub inimesi üles teada andma avalikest talisupluskohtadest, et kanda need kaardirakendusele. kaks Paide linna supluskohta on seal juba olemas, kui kindlasti on Järvamaal veel veekogusid, kus saab end talvel karastamas käia.

Järvamaa on hetkel maa-ameti talisupluskohtade kaardil esindatud kahe ujumispaigaga, mis mõlemad asuvad Paides. Üks on Paide rannaspoprdikeskuse juures olev ujumissild, kus aeraatorite abil hoitakse vesi ujumiseks jäävaba ning teine on seal samas naabruses olev Pärnu jõgi, kus on kiirem vool ning jõgi pole kinni kaanetunud.

Paide rannaspordikeskuse eestvedaja Veiko Tihemets ütles, et talisupluskoht leiab aasta aastal üha enam kasutajaid ning see tingis ka vajaduse hoida ala lihtsama vaevaga jäävabana. Väikesed mulliseadmed, mis panevad vee järve põhjast liikuma, täidab eesmärki suurepäraselt. Lisaks jäävabale ujumisalale saavad talisuplejad soovi korral väikese tasu eest kasutada ka keskuse ruume riietumiseks. Aga kindlasti leidub palju ka neid, kes seda võimalust ei kasuta ning riietuvad ujumissillal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles