ETTEVAATUST Teed ja tänavad kattuvad kiilasjääga

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kiilasjää
Kiilasjää Foto: Anne Põder

Keskkonnaagentuur ja transpordiamet hoiatavad liiklejaid, et Eesti teed on ilmastikutingimustest tulenevalt muutumas ohtlikuk, sest sinna on tekkinud kiilasjää. Kesk-Eestis halvendab kohati nähtavust ka paks udu.

Transpordiameti teatel sadas laupäeva hommikul Põhja-Eestis ja Hiiumaal vihma, udu tõttu oli aga eriti halb nähtavus Kesk-Eestis. Liiklusele ebasobivad ilmaolud püsivad ning libeduse oht võib temperatuuri miinuspoolele kaldudes veelgi suureneda.

Põhi- ja tugimaanteed olid hommikul valdavalt märjad või soolaniisked. Õhutemperatuur püsib esialgu kõikjal plusspoolel. Ilmaprognoosi kohaselt on laupäeval pilves ilm, sajab vihma ja lörtsi. Põhja-Eestis võib sekka tulla ka lund ning mitmel pool esineb udu.

Transpordiamet soovitab liikluses hoida tavapärasemast suuremat pikivahet, sest see annab ohuolukorras reageerimiseks hädavajalikku lisaaega.

Kõik piirkonnad peale Saaremaa said tänaseks keskkonnaagentuurilt esimese taseme uduhoiatuse, kiilasjäähoiatus katab aga tervet Eestit.

Keskkonnaagentuuri teatel on hommikul ja päeval mitmel pool udu, mis piirab nähtavust. Õhtul langeb õhutemperatuur Põhja-Eestist alates alla nullkraadi ning märjad teepinnad jäätuvad.

Soome lahe ida- ja lääneosa said esimese taseme tuulehoiatuse. Piirkonnas tugevneb hommikul põhjavetest alates kirde- ja idatuul 12, puhanguti kuni 17 meetrini sekundis. Laevad jäätuvad aeglaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles