Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Uus aasta tõi Järvamaale uue kaugbussiliini. Tallinna, Paidet, Viljandit ja Tõrvat ühendaval liinil pole teenindaja Estonian Linesi ütlust mööda erilist lootust enne suve kulusid tasa teenida, ent ettevõte püüab need väiksed hoida. Tõrva–Viljandi–Tallinna liini buss hakkab esmaspäevast reedeni väljuma Paidest kell 8.50 ja jõub Tallinna bussijaama kell 10. Uus buss teeb pealinnas peatuse ka lennujaamas.

* Paide linnavolikogu menetles esimest korda 2024. aasta eelarvet. Pärast põgusat küsimustevooru suunati aastaeelarve projekt teisele lugemisele. Tänavust eelarvet iseloomustab majanduskulude vähenemine 63 protsenti võrreldes eelmise aastaga. Riiklike maksude tõus tähendab aga 200 000 euro ulatuses lisakulutusi. Linnaeelarve suurus on 23,6 miljonit eurot, millest 1,3 miljonit eurot kaetakse võetava laenuga.

* Kui aastavahetus möödus Järvamaal operatiivjuhtumite poolest pigem rahulikult, siis väljakutseid jagus nii politseinikele, päästjatele kui ka kiirabitöötajatele. Kesk-Eesti politseijaoskonna patrullijuht Alar Smirnov sõnas, et Järvamaal möödus aastavahetus politseinikele õnneks üldjoontes rahulikult. «Valdavalt olid politseile 31. detsembril ja 1. jaanuaril tehtud väljakutsed seotud joobes inimeste vahel tekkinud tülidega ja ka abi vajavate joobes inimestega,» lausus ta.

* Läinud aasta aprilli lõpus juhtus Järvamaal raske liiklusõnnetus, milles hukkus kaks noor meest. Aasta lõpus tuli info, et õnnetuse uurimiseks algatatud kriminaalmenetlus on lõpetatud. Lääne ringkonnaprokurör Merike Lugna kinnitas, et Lääne prefektuur lõpetas prokuratuuri loal Tallinna–Rapla–Türi teel kahe hukkunuga lõppenud traagilise liiklusõnnetuse kriminaalmenetluse. «Kriminaalmenetluse käigus selgus, et õnnetuse põhjustas sõidukit juhtinud 20aastane noormees, kes õnnetuses hukkus,» selgitas ta. «Kohtuarstlik ekspertiis kinnitas, et autot juhtinud noormees ja autos viibinud kaasreisija olid alkoholijoobes. Uurimise käigus selgus, et vastava juhtimisõigusega autojuhil oli turvavöö kinnitatud, kaasreisijal ei olnud turvavöö kinnitatud.»

* Hiina kalendri järgi algab peagi draakoniaasta. Sellele müütilisele olendile on omane tohutu jõud ja tarkus, samas südantsoojendav üllameelsus. Aasta pakub suuri võimalusi ja kes Draakonist kinni hoida ei suuda, jääb paratamatult maha. Nii ennustab ka Eesti tuntud astroloog Edda Paukson paljudele muu hulgas häid karjäärivõimalusi, tuleb neist vaid jõuliselt kinni haarata.

Märksõnad

Tagasi üles