EELK: traditsioonilise perekonna austajad ei peaks taluma sildistamist

BNS
Copy
Hiljuti samasooliste abielud seadustanud ja sellega paavsti hukkamõistu pälvinud Hispaanias registreeriti esimene homoabielu.
Hiljuti samasooliste abielud seadustanud ja sellega paavsti hukkamõistu pälvinud Hispaanias registreeriti esimene homoabielu. Foto: Reuters

Eesti evangeelne luterlik Kirik (EELK) peab oluliseks, et traditsioonilise perekonna ja abielu austajad tunneksid end pärast samasooliste abiellumise seadustamist mõistetuna ega peaks hakkama taluma sildistamist.

EELK pressiesindaja ja vaimulik Toomas Nigola sõnul on esimestel päevadel samast soost paaride esitatud kõrge avalduste arv selgitatav asjaoluga, et samast soost paarid ootasid hetke, millal suhte registreerimine neile perekonnaseaduse alusel võimalikuks saab. Kolmapäevase seisuga oli Eestis abiellumisavalduse esitanud 79 paari, kellest 30 paari soovib sõlmida samasooliste abielu.

"Nende esimete päevade alusel ei ole veel põhjust arvata, et inimeste arusaam perekonnast või abielust muutus üleöö lihtsalt ühe seadusemuudatuse mõjul. Peamine on, et ka need, kes oma arusaamu perekonnast ja abielust ei ole muutnud, tunneksid ennast uues olukorras samuti mõistetuna ning ei pea hakkama taluma sildistamist ega halvakspanu," ütles Nigola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles