Riigi rahanduse seis on vaatamata heitlikele aegadele stabiilne

Copy
Eurod
Eurod Foto: Arvo Meeks

Täna tutvustavad rahandusministeeriumi ametnikud riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjonile riigi rahanduse olukorra hetkeseisu.

„Kolmanda kvartali majandusstatistika üllatas negatiivselt ning majanduslanguse näitajad on olnud varasemast prognoosist kehvemad, kuid maksutulude laekumises pole eelmise aasta lõpukuudel veel suurt kukkumist näha,“ selgitas Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja Raoul Lättemäe. Tema sõnul on tugev tööturg toetanud tööjõumaksude tasumist ning ka ettevõtete tulumaksu laekumine on finantssektori intressitulude tõusu ja varasema aasta kasumite kasvu tõttu olnud tugev.

„Ettevaates maksutulude laekumine tõenäoliselt mõnevõrra halveneb ning tööpuuduse kasvades hakkavad ka töötusega seotud kulud kasvama. Selline eelarvepoliitika automaatne reaktsioon on hetkeoludes piisav ja põhjust seda erakorraliselt üle vaadata ei ole,“ ütles Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja Raoul Lättemäe.

Uue majandus- ja rahandusprognoosi koostab rahandusministeerium 4. aprilliks. Siis saab valitsus hinnata ka täpsemalt majanduse olukorda ning eelarvepoliitika kohasust.

Tagasi üles