Järva Teataja pildikonkurss osutus kõigi aegade menukaimaks

Copy

Järva Teataja korraldas taaskord pühademeeleolus lemmikute konkursi ning nüüd on aeg anda teada võitjatest.

Konkursile laekus kümneid ja kümneid fotosid jõulumeeleolus loomadest, valdavalt koertest ja kassidest. Oli pilte, kus inimesedki peal, kuid valdavalt näitasid oma jõulumeeleolu ikka inimeste lemmikud.

Pilte ootasime detsembri keskpaigani, edasi juhtus nii, et fotod said digilehe tarbeks pühadeajaks galeriiks ja jäid veebis kõigile vaadata-hinnata. Selle nädala alguses lugesime hääled kokku ja valisime välja võitjad.

Oluline oli nii rahvahääletusel kogutud häälte arv kui ka toimetuse liikmete arvamus. Selgus, et rahvahääletuse parimad olid ka meie inimeste lemmikpildid.

Esiteks statistikast- Järva Teataja pildikonkurss osutus kõigi aegade menukaimaks, sest vastajaid oli 12 275 ning nad jagasid piltide vahel laiali 16 277 häält. 34% ehk 5548 pilt „Mamma ja Chessu jõuluootuses”, 24% ehk 3893 häält „Minni jõuluootus” ja kolmanda koha pilt „Jõuluehe Piri” sai 2082 ehk 13% häältest. Nemad, üks koer ja kaks kassi moodustasidki esikolmiku.

Ülejäänud piltide meeldivusi sai mõõta sadades, mitte aga tuhandetes häältes.

Auhinnaks on toimetuse meened, aga kingikotti mahtus muudki.

Toimetus võtab auhinnasaajatega privaatselt ühendust.

PARIMAD

I koht.
I koht. Foto: Erakogu

„Mamma ja Chessu jõuluootuses”

Annika Kivimäe

Fotol on Türi hobifotograafi Annika Kivimäe ema Eeva koos pere lemmiku, koer Chessuga. Mõlemad pildistajale armsad ja kallid!

“Märkasin Järva Teatajast, et korraldatakse jälle igaaastast fotokonkurssi, kus tuleb oma lemmik pühadeks üles lüüa,” meenutas ta. “Mul tekkis kohe idee, et teeksin seekord pildi koos emaga. Niisiis muretsesin mõlemale uhked jõulupärased peakatted ja sõitsime koos Chessuga emale külla, et üllatus teoks teha.”

Kivimäe lisas, et ta on varemgi oma mammat palju pildistanud, see talle väga meeldib ja ta tuleb alati kõigega kaasa. “Seekord oli päev oli fotosessiooniks igati sobilik. Ilm oli ilus ja väga lumerohke. Juba see tekitas mõtte midagi erilist ära teha. Modellid said siis kenaks seatud ja ilus kohake aias välja valitud ning tegime hulga võtteid,” kirjeldas ta. “Eriliselt lõbus oli neid jäädvustada ja fotovalik tuli ka täitsa hea. Üks armsake sai välja valitud ning konkursile ära saadetud.”

Pildi populaarsuse taga on autori sõnul ka asjaolu, et tal on suur tutvusringkond, emal palju lapsi ja lapselapsi. Kõik olid aktiivsed osalejad ja elasid hääletamisele kaasa.

II koht.
II koht. Foto: Erakogu

„Minni jõuluootus”

Erakogu

Pildil on kass Minni.

Minni on kunagine tänavakass. Praeguse omaniku juurde Jõudis Minni Läbi MTÜ Paikass ja foto autor on Virge Piisnerile selle eest väga tänulik.

Pildi saatis autor konkursile soovist, kuidas sellega läheb. Läks nii, et jõuluootuses kass tuli rahvahääletusel teisele kohale.

III koht.
III koht. Foto: Erakogu

„Jõuluehe Piri”

Erakogu

Pildil on kassineiu Piri, kes nii juhuslikult otsustas jõuluehteks hakata. Pildi saatmise mõte tekkis foto autoril, kuna ta nägi konkursi üleskutset ja otsusta proovida. Läks kolmanda ehk viimase auhinnakoha vääriliselt.

Tagasi üles