President Karis asutas noore inseneri preemia

Järva Teataja
Copy
Presisent Alar Karis.
Presisent Alar Karis. Foto: Eero Vabamägi

President Alar Karis kuulutas välja Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu uue preemia, mis on mõeldud noorele, kes on saavutanud insenerina väljapaistvaid tulemusi oma erialal, selle õpetamisel või populariseerimisel.

Preemia on mõeldud kuni 35-aastasele noorele ja seda antakse välja kord aastas. „Inseneride roll Eesti riigi majanduse arengus ja meie kõigi ühises heaolus väärivad seda, et neid meie ühiskonnas senisest rohkem väärtustatakse. Seetõttu olen otsustanud asutada selle preemia. Inseneeria on läbi aegade olnud oluline Eesti vaimuelu sammas,“ sõnas president Alar Karis. „Uus preemia on sobilik täiendus Kultuurirahastu senistele auhindadele, kus on teiste seas preemiad noortele teadlastele, haridus- ja kultuuritegelastele.“

5000 euro suurune preemia on mõeldud kuni 35-aastasele insenerile. Seda rahastab Auve Tech. Kandidaate võivad esitada nii nende tööandjad, õppe- ja haridusasutused, muud insenerivaldkonnas tegutsevad organisatsioonid kui ka toodud tingimustele vastavad inimesed ise.

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 5. veebruar 2024. Kõik vajalikud dokumendid tuleb saata digitaalselt allkirjastatuna Vabariigi Presidendi Kultuurirahastule e-posti aadressil vpinfo@vpk.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles