Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Uue aasta esimesel neljapäeval sai politsei teate, et Väätsa alevikus sisenesid kauplusse maskides mehed, kes sundisid relvataolise esemega ähvardades müüjat avama kassat ja andma seifi võtit. Raha võtsid sissetungijad kaasa. Järva tarbijate ühistu juhatuse liige Tiiu Lunts sõnas, et röövi käigus inimesed kannatada ei saanud. «Füüsiliselt kannatada,» täpsustas ta. «Emotsionaalselt on poe töötaja ja tema lähedased muidugi vägagi liimist lahti. Samuti on sellest juhtumist šokeeritud kogu Väätsa kaupluse personal, üldse väikekaupluste töötajad ja laiemalt meie kaubanduse pere.»

* Detsembris alustas Paides tegevust uus sotsiaalne ettevõte, osaühing coWork Paide, mis, nagu ingliskeelne nimigi viitab, pakub töötegemise keskkonda kaugtöö tegijatele ehk digiränduritele nii Paidest kui ka Eestist, kuid peamiselt välismaalt. Ettevõte on end sisse seadnud SEB panga endistesse ruumi­desse Vainu tänavas ning on kujundanud kunagise avara teenindussaali, kontorid ja kabinetid nüüdisaegseks coworking-alaks, kus laenuhaldurite ja pangatellerite asemel hakkavad töötama ... kõik, kes soovivad.

* Laupäeval tähistas Paide legendaarne kohvik Treeger 30. tegevusaasta täitumist meeleoluka pärastlõunase koosviibimisega. Oodatud olid kõik, kes kohvikut oluliseks peavad, kes tellivad sealt pirukaid või kringleid või astuvad aeg-ajalt läbi tassikest kohvi jooma. Õnnitlejatest puudu ei tulnud. Sisse astus ka inimesi, kes polnud tähtpäevast teadlikud, kuid neidki kostitati lahkelt tordi ja tassikese kohviga. «See on meie pidupäev ja kõik on kohvikusse väga oodatud. Me ei teinud kutsetega pidu, vaid mõtlesimegi, et tulevad need, kes tulla tahavad,» ütles kohviku üks omanikke, Tiia Paosalu.

* Järvamaa kogukonnafondil täitus 20. tegevusaasta. Selle teetähise auks soovib organisatsioon kutsuda kevadel kokku oma toetajad, stipendiaadid ja inimesed, kellele läheb fondi tegevus ühel või teisel moel korda. Järvamaa kogukonnafondi eestvedaja Valev Väljaots andis teada, et aasta oli fondile eriline, sest paljude annetajate toel said nad teha head rekord­summas. Möödunud aastal jagas fond stipendiumide ja toetustena välja 8400 eurot. «Olulise panuse andsid ettevõtted Järvamaa laulu- ja tantsupeo heaks,» lisas ta.

* Järva Teataja uuris Järvamaa omavalitsusjuhtidelt, milline oli eelmine aasta ja mida toob järgmine. Järva vallavanem Toomas Tammik nimetab 2023. aastat muutuste aastaks ja loodab, et sellele järgnev toob kaasa stabiilsuse.

Märksõnad

Tagasi üles