Paide kohtu- ja riigimaja juures selgusid tähtsad daatumid

Järva Teataja
Copy
Poole aasta pärast peaks riigimaja Paides uksed avama just selles Tallinna tänava majas, mida rahvasuu kutsub kohtumajaks.
Poole aasta pärast peaks riigimaja Paides uksed avama just selles Tallinna tänava majas, mida rahvasuu kutsub kohtumajaks. Foto: Dmitri Kotjuh

Alates eelmise aasta suvest käivad Paide kohtumajas, tulevases riigimajas ulatuslikud ehitustööd, et luua kvaliteetsed töötingimused ja turvaline teenuskeskkond, kus tarbida avalikke teenuseid. Ehituse käigus kohandatakse nii ajalooline kohtumaja kui ka selle juurdeehitus Väike-Aia tänaval 12 riigiasutusele, ühele ministeeriumi esindusele ja Pärnu maakohtule.

Tulevase Paide riigimaja välisilme muutub vähe, kuid olulisel määral muutub sisearhitektuur. Maja saab uue esindusliku peaukse, mis tagab ratastooliga inimestele ligipääsu, ja paigaldatakse lipumastid.

Lisaks ehitatakse ümber parkla ning rajatakse jalgrattaparklad ja juhtteed vaegnägijatele. Samuti korrastatakse haljastust, mis parandab hoone üldist välimust ja loob meeldivama keskkonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles