Politseinikud võtsid oma hoole alla Türil ringi ekselnud koera (1)

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Haskit meenutav koer eksles Türil ja abivalmid politseinikud võtsid ta oma hoole alla.
Haskit meenutav koer eksles Türil ja abivalmid politseinikud võtsid ta oma hoole alla. Foto: Reelika Marrandi

Eile jagasid Türi elanikud usinalt sotsiaalmeedias postitusi Siberi haski moodi koerast, kes eksles sihitult mööda linna. Hoolivad politseinikud viisid looma ööseks Paide politseijaoskonda hoiule ning asusid omanikku otsima.

Koerale appi tõtanud politseinik Agnes Kaasik kirjeldas haskit kui kuulekat ja hästi hooldatud koera. Ta kuuletus täites erinevaid käsklusi ning küüned tundusid hooldatud ning hambad valged ja korras. Sellest, et loom võis olla pikalt ringi ekselnud andis aimu koera lahja välimus. "Jube kõhn, selgroog ja kondid kõik tunda ja kaelal soonimise jälg," kirjeldas ta.

Politsei kontrollis koeral ka kiipi, kuid seda kahjuks polnud.

Veebipolitseinik Virginia Ciunite ütles, et õnneks on politsei nüüdseks saanud juba ka vihjeid võimalike omanike kohta ning üks inimene sõidab Pärnumaalt Paide poole, et näha, kas tegemist on nende koeraga.

Kesk-Eesti politseijaoskonna Paide piirkonnagrupi juht Priit Söörd ütles, et koer veetis nende juures rahulikult öö ja on koeri hästi tundva politseiniku Eeva Valmseni hoole all. "Ta on tõesti kuulekas, kuid üsna arg ning sisetingimustele eelistas olla pigem väljas," lausus ta.

Politsei lootus, et koer saab siiski koju tagasi, osutuski tõeks. Täna õhtupoolikul jõudsid Paidesse inimesed, kes tulid kontrollima, kas tegu võib olla nende kadunud koeraga. Nad näitasid võrdluseks koerast fotosid ning ka koer tundis lõpuks pereliikmed ära.

Nii andsidki Paide politseinikud perele nende pikalt kadunud olnud koera kaasa ning õhtuks jõuab ta oma koju Pärnumaal tagasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles