Ukraina kogukond ootab pakendijäätmeid kott-toolide täitmiseks

Järva Teataja
Copy
Kirevad kotttoolid lausa meelitavad noori ettekandeid kuulama. Need, kes korra on koha sisse võtnud, naljalt enam lahkuma ei tõtta.
Kirevad kotttoolid lausa meelitavad noori ettekandeid kuulama. Need, kes korra on koha sisse võtnud, naljalt enam lahkuma ei tõtta. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Detsembri algul kutsus Paide Ukraina kogukond üles koguma ümbertöötlemiseks sobimatuid või raskesti ümbertöödeldavaid plastpakendeid, et Kesk-Eesti Nõustamis- ja Rehabilitatsioonikeskusele kott-toole valmistada. Nüüd saab kogutud materjali üle anda.

Heategevusliku projekti algataja Tina Tiora andis teada, et kott-tooli täitematrjali võib viia nende kontorisse aadressil Pärnu tn 67, neljapäeval, 11. jaanuaril kella 18.00-20.00.

Samuti võib üleandmiseks sobiv muu lahenduse leidmiseks Tinaga ühendust võtta sotsiaalmeedias siin või seal.

Kott-tooli täiteks sobib plastpakend märgistusega 7 (muu), pehme pakend märgistusega 5 PP või ilma märgistuseta pakend.

Enamasti on need kommide ja muude maiustuste ümbriseid, hulgikaupade (nt riis, suhkur, pasta jms) pakendid, erinevad suupistete, nagu krõpsud või kreekerid pakendid. Selline pakend kahiseb alati kõvasti ja rebeneb kergesti, kuid ei veni. Mõnikord on selline pakend seest hõbedane.

Selleks, et need jäätmed sobiksid kasutamiseks tooli täitematerjalina on vaja need hoolikalt puhastada ja pesta ning lõigata väikesteks tükkideks (mitte väiksemad kui 3x3 cm).

Kohalik õmblusstuudio RSKS õmbleb kott-toolide jaoks kangajääkidest katted, mis täidetakse kindlal viisil ettevalmistatud plastikpakenditega. Pärast täitmist jäävad kott-toolid Kesk-Eesti Nõustamis- ja Rehabilitatsioonikeskusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles